Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filosoof Wijsbek vindt Nederlands euthanasiebeleid juist

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 14/06/2001Filosoof Wijsbek: "Nederlands euthanasiebeleid is juist"

Na een discussie over normatieve vraagstukken zoals euthanasie kun je, anders dan vaak gedacht, wel degelijk tot een conclusie komen die meer is dan een persoonlijke mening. Namelijk dat euthanasie onder bepaalde voorwaarden geoorloofd is. Dat zegt Henri Wijsbek in zijn proefschrift Taking lives seriously. Philosophical issues in the dutch euthanasia debate, waarop hij op maandag 25 juni promoveert aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de VU. Hij concludeerde ook dat de twee belangrijkste voorwaarden waaronder euthanasie in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie