Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid: bromfietscontrole in Geleen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-06-2001 Persberichten district Sittard (15.45 uur) Donderdag, 14 juni 2001

Geleen: bromfietscontrole:
Op woensdag 13 juni 2001 heeft tussen 10.00 en 13.00 uur een bromfietscontrole plaatsgevonden op de Minister Ruysstraat in Geleen. Van de 53 gecontroleerde bromfietsen bleken er 23 niet in orde te zijn.
Aan het politiebureau in Geleen werd woensdagmorgen een uitgebreide bromfietscontrole gehouden. Bij de controle die uitgevoerd werd door 10 politiemensen werd gebruik gemaakt van een rollentestbank waarop het vermogen van de bromfietsen werd gecontroleerd. Van de 53 bromfietsen bleken er 18 een hoger vermogen te hebben dan wettelijk is toegestaan, met als gevolg dat deze brom- of snorfietsen harder konden rijden. De bestuurders werden hiervoor bekeurd. Verder werd proces-verbaal opgemaakt voor de navolgende overtredingen: Het rijden zonder verzekering 1x;
het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat 3x; het niet dragen van de verplichte helm 3x;
oranje plaat op bromfiets terwijl dit een gele plaat moet zijn 2x; het niet in orde hebben van de remmen 2x;
Een bromfiets werd voor een nader rijtechnisch onderzoek mee genomen naar het politiebureau omdat het vermogen dermate hoog was dat een verder onderzoek noodzakelijk bleek;
Veder werd een bestuurder bekeurd wegens het rijden voorbij rood licht bij een spoorwegovergang en een bestuurder wegens het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

Geleen, winkeldievegge aangehouden:
Een 65 jarige inwoonster van Geleen is woensdagmiddag 13 juni 2001 door de politie aangehouden wegens het plegen van een winkeldiefstal. De Geleense werd woensdagmiddag in een winkelbedrijf aan de Gravenstraat door het personeel betrapt nadat zij twee beurzen wegnam en daarmee zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Toen zij de winkel wilde verlaten greep het personeel in en werd zij ter verantwoording geroepen. De winkelwaarde van de beurzen was in het totaal bijna fl. 60,-. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van de afhandeling snelrecht kreeg zij van de politie een transactievoorstel aangeboden van fl. 250, waarmee zij door betaling daarvan een verder strafvervolging door Justitie kan voorkomen. De beurzen zijn inmiddels terug bij de eigenaar. Na verhoor kon de vrouw huiswaarts.

Obbicht, inbraak in kerk:
Vermoedelijk in de nacht van 12 op 13 juni 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in de Rooms Katholiekenkerk aan de Sint Willibrorduslaan in Obbicht. De inbraak werd woensdagmorgen omstreeks 09.30 uur ontdekt nadat een raam naast een zij-ingang ingeslagen en de deur ernaast opengebroken werd aangetroffen. In de kerk bleken pogingen gedaan te zijn om offerblokken open te breken. Dat gebeurde ook met het tabernakel. Zowel de offerblokken als het tabernakel werden niet open gekregen maar liepen wel schade op. Diverse kasten in de sacristie werden opengebroken. Ook werd een poging gedaan om bij de kluis te komen, maar ook dat mislukte. Voor zover bekend werd er met uitzondering van een aantal medailles niets ontvreemd. Namens het kerkbestuur is van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie