Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Teijin Twaron bv gaat investeren in Emmen en Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland
Zoek soortgelijke berichten
N.V. NOM
Van Swietenlaan 25/2
Postbus 424
9700 AK Groningen
Tel.:
Fax:
E-mail: (050) 521 44 44
(050) 521 44 00
(info@nom.nl)


Teijin Twaron bv gaat investeren in Emmen en Delfzijl

Teijin Twaron bv gaat de aramide productie fors opvoeren. De huidige capaciteit van ongeveer 11.500 ton zal worden vergroot tot ruim 18.500 ton per jaar. Deze uitbreiding, waarmee een investeringsbedrag van in totaal 200 miljoen euro gemoeid is, wordt gerealiseerd in Emmen en Delfzijl.

Op de locatie van Teijin in Delfzijl worden halffabrikaten (monomeren en polymeren) gemaakt en waarvan in Emmen op het Emmtec Industry & Businesspark de eindproducten worden vervaardigd (aramid fibers / synthetisch garen).

Deze producten hebben een breed toepassingsgebied, o.a. ballistische toepassingen (kogelwerende vesten, militaire helmen), rem- en frictiematerialen (remblokken en koppelingsplaten), koordversteviging in autobanden (in plaats van staaldraad).

Met deze investering wordt een structurele directe werkgelegenheid van 120 arbeidsplaatsen gerealiseerd. Het merendeel hiervan zal voor rekening van de vestiging in Emmen komen.
In totaal zijn er nu 950 mensen werkzaam bij Teijin Twaron, waarvan 550 in Noord-Nederland. De overige 400 zijn werkzaam in Arnhem en Wuppertal.

Groningen, 14 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie