Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brinkhorst maakt afspraken met Turkije

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: Brinkhorst maakt afspraken met Turkije

nr. 61 14-06-2001

Minister Brinkhorst en zijn Turkse ambtgenoot Hüsnü Yusuf Gökalp hebben in het Turkse Antalya afgesproken samen te gaan werken aan het opheffen van een groot aantal onderlinge handelsbelemmeringen. De afspraken zullen voor het tweede kwartaal van 2002 worden uitgewerkt. Het gaat vooral om veterinaire en fyto-sanitaire belemmeringen die nu bijvoorbeeld de export van rundvlees, vaarzen en pootaardappelen vanuit Nederland naar Turkije verhinderen. Ook willen beide ministers bijdragen aan een proefproject voor de export van Turkse groenten. Naar verwachting zal Turkije op korte termijn de belemmeringen voor de invoer van Nederlands pootgoed opheffen.

Brinkhorst meent dat de samenwerking 'de kansen op een soepeler integratie van Turkije in de Europese Unie zal vergroten'. Hervorming van de Turkse landbouw is volgens hem de sleutel tot de toetreding van Turkije. Brinkhorst toonde zich onder de indruk van de mogelijkheden die er voor Nederlandse agrarische bedrijven in Turkije liggen. Tegenover zijn Turkse collega benadrukte hij sterk het belang van een stabiele financiële, juridische en politieke omgeving als basis voor investeringen vanuit Nederland.

14 jun 01 10:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie