Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 14 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken automobilist tegen vuilcontainer aan De politie kreeg woensdagnacht een melding dat een automobilist op de Westerkade tegen een vuilcontainer was aangereden. Een 41-jarige man uit Groningen was in een café aan de Westersingel binnengelopen en had gevraagd of iemand hem kon helpen zijn beschadigde auto kon duwen in een parkeervak. De man werd aangehouden en blies een promillage van
1.55. Zijn auto werd afgesleept en zijn rijbewijs in beslag genomen.

Groningen: verwarde man slaat ruit in
Een 30-jarige man uit Assen sloeg woensdagnacht op het Hoofdstation een grote ruit in met een stok omdat hij de politie wilde spreken. De man werd bekeken door een hulpverlener die hem een medicijn voorschreef. Omdat de man aangaf nog meer ruiten te gaan vernielen is hij de nacht over op het bureau gebleven. In de ochtend wordt geprobeerd hem aan de hulpverlening aan te bieden.

Groningen: man (28) vernield ruiten
In de JW Frisostraat en de Grote Beerstraat heeft een onderinvloed van drugs en drank verkerende 28-jarige Stadjer meerdere ruiten vernield. De man werd achter de JW Frisostraat aangehouden en bekende de vernielingen. Hij vertelde geld tegoed te krijgen en om zijn eisen kracht bij te zetten gooide hij een aantal ruiten in van twee woningen. De man gedroeg zich agressief en is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: wel eten, niet betalen
In een restaurant aan de Oude Boteringestraat werd woensdagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij gedineerd had maar niet wilde betalen. De man was eerder deze week ook in contact geweest met de politie voor een soortgelijk feit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: wateroverlast verraad plantage
Wateroverlast in een berging aan de Parimaribostraat leidde de politie woensdagavond naar een bovengelegen woning waar een indringende henneplucht hing. In de keuken werd de lekkage ontdekt als ook een veertigtal hennepplanten met toebehoren. In de woning bleek geknoeid met de elektriciteitsmeter. De bewoner was niet thuis en zal verhoord worden over de aanwezige plantage.

Groningen: fietsendieven aangehouden
Op het Jozef Israelplein werden woensdagavond een 34-jarige en een 42-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het stelen van een dure mountainbike. De mannen worden verdacht van meerdere diefstallen en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: rijden onder invloed
Twee automobilisten werden woensdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Een 28-jarige man uit Groningen viel op door zijn rijgedrag in de Nieuwstad. Hij blies een promillage van 1.15 en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op de Emingaheerd werd een 30-jarige Stadjer gecontroleerd en hij blies een promillage van 1.55. Zij rijbewijs werd ingevorderd. Beide mannen kregen een dagvaarding.

Groningen: diefstal van bouwterrein
Van een bouwterrein aan de Rozenburglaan zijn afgelopen week aluminium platen en profielen weggenomen. De daders zijn op het terrein gekomen door een bouwhek omhoog te krikken. De schade bedraagt enkele duizenden guldens.

Groningen: prostituee redt duif
Surveillerende agenten werden woensdagavond door een raamprostituee in de Nieuwstad gewenkt om bij haar te komen. Niet voor haar gebruikelijke dienstverlening maar omdat de vrouw zich had ontfermd over een gewonde duif. De vogel had van een passant een schop gekregen en zij had zich over het beest ontfermd. De agenten namen de duif in de kartonnen doos mee en leverden de vogel af bij de dierenambulance.

Stadskanaal: inbraken in autos
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in een vijftal autos aan de Lange Raai, Steenbeekstraat en Gentiaanstraat ingebroken. Sloten werden vernield en deurstijlen opengebroken. Uit de autos werd radio apparatuur en een jas weggenomen.

Uithuizen: letsel bij ongeval
Een 54-jarige man uit Uithuizen liep woensdagochtend op de Talmaweg letsel op, toen hij met zijn fiets tegen een auto botste. De man verleende geen voorrang aan een 38-jarige automobiliste uit Warffum, waardoor de man op de motorkap van de auto terecht kwam en vervolgens tegen het wegdek smakte. Ambulancepersoneel kon de man ter plaatse behandelen, waarna hij bij een huisarts werd gebracht. De auto liep lichtte schade op.

Zuidwolde, Mensingeweer en Wehe den Hoorn: snelheidscontroles Op de Eemshavenweg, Hoofdweg en Provincialeweg werden woensdag snelheidscontrole gehouden. Er werden ruim 1500 voertuigen gecontroleerd Op de Eemshavenweg in Zuidwolde kregen 17 bestuurders een bekeuring. De hoogste snelheid bedroeg 123 km per uur. Op de Hoofdstraat kregen 26 bestuurders een bekeuring. Terwijl in Wehe den Hoorn 24 automobilisten een prent opliepen. Hier bedroeg de hoogste snelheid 108 km per uur, waar 80 gereden mag worden.

Leens: campinggast steekt met mes
Op een camping aan de Wierde heeft de politie woensdagavond een 44-jarige bezoeker aangehouden. De man, die afkomstig is uit Leens, had ruzie gekregen met een 39-jarige inwoner van die plaats. Hierbij stak hij het slachtoffer met een mes in zijn zij. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De verdachte werd in een caravan aangetroffen en ingesloten in een politiecel. Ook het mes bleek hij nog in zijn bezit te hebben. De politie zoekt de toedracht van het gebeuren uit.

Ulrum: inbraak in kartcentrum
Afgelopen nacht kreeg de politie een melding van inbraak in het kartcentrum aan de Leensterweg. Bij onderzoek bleken de daders reeds gevlogen. Van het centrum was aan de voorzijde een raam geforceerd. Vermoedelijk zijn de daders daarna overlopen of gestoord. In eerste instantie blijkt er niets te zijn weggenomen.

Hoogezand: gezocht opgepakt
De politie heeft afgelopen nacht op de Rembrandtlaan in Hoogezand een 41-jarige Groninger opgepakt. De man werd met zijn auto gecontroleerd. Daarbij bleek dat de man door de politie gezocht werd voor een verduisteringszaak. Hij is ingesloten.

Delfzijl: alcohol
Op de Eemsweg heeft de politie woensdagmiddag een 39-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Hij bleek bij controle van zijn papieren gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat de man al ruim 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en zijn auto werd aan het bureau geplaatst.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie