Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht
Verkeerscontrole

ZEIST Op woensdag 13 juni werd een verkeerscontrole gehouden op de Boulevard. De controle vond tijdens de ochtend plaats. Tijdens de controle werd 80 keer proces-verbaal opgemaakt in verband met diverse verkeersovertredingen. Dit betrof 54 maal voor het overtreden van de maximum snelheid, hoogste snelheid was 71 km/h. Voor het niet dragen van de autogordel werd 22 maal een bekeuring uitgeschreven. Verder werd 1 maal proces-verbaal opgemaakt in verband met een verlopen rijbewijs, 1 maal voor het niet voldoende afstand houden en 2 maal omdat de kentekenplaat aan het zicht onttrokken werd door de trekhaak van het voertuig.

Onder invloed achter het stuur

ZEIST Op woensdag 13 juni werd omstreeks vijf over zes in de avond gemeld dat er een bestuurder onder invloed van alcohol over de Woudenbergseweg reed. De gewaarschuwde politie trof de bedoelde auto met bestuurder aan op de Woudenbergseweg en liet hem stoppen. Bij de blaasproef bleek de man alcohol genuttigd te hebben en werd aangehouden. De verdachte, een 55-jarige inwoner van Doorn, bleek bij de ademanalyse aan het bureau 2,1 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Niets erin, niets eruit

ZEIST Op woensdag 13 juni werd in het kader van het preventieproject Niets erin, niets eruit, een controle uitgevoerd op de Woudenbergseweg. Op de parkeerplaatsen werden 278 autos gecontroleerd. Daarbij werd 1 niet afgesloten auto en 30 autos met daarin zichtbare buit aangetroffen. De autos werden allen voorzien van een flyer met opmerkingen en tips om auto-inbraak te voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie