Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kantoor havenmeesters in Sneek vanaf mei op Houkesloot

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Kantoor havenmeesters op Houkesloot

De haven- en marktmeesters van de gemeente Sneek zitten vanaf mei 2001 in een nieuw havenkantoor aan de Houkeslootpromenade. Ze zijn gehuisvest in een blauwe, zeshoekige ark die duidelijk zichtbaar aan de promenade ligt afgemeerd. In hun nieuwe kantoor zitten ze dus letterlijk op het water, midden in hun toezichtsgebied. Sneek heeft twee permanente havenmeesters: Jan Bosgraaf en Monique Stevens. Daarnaast zijn er in het hoogseizoen nog vier assistent-havenmeesters. Zij houden toezicht in het waterrijke gebied dat loopt van het politiebureau aan de Geeuw, via de hele binnenstad, tot het einde van de Houkesloot. Ze innen havengeld, houden toezicht op de kades en in de havens, houden bij welke schepen in de industriehaven aanleggen, controleren waarmee gevaren wordt en zijn verantwoordelijk voor de verkeersborden langs het water.

Daarnaast verlenen ze als marktmeester vergunningen, organiseren ze de markten, houden ze toezicht en zorgen ze voor de brancheverdeling op de markten. De haven- en marktmeesters hebben één keer in de week spreekuur, op maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Dit spreekuur is voor iedereen die vragen heeft, dus voor zowel passanten, als Snekers, als bijvoorbeeld bewoners van de woonschepenhaven aan de Woudvaart.

Het spreekuur is in het havenkantoor aan de Houkesloot.

De havenmeesters zijn telefonisch te bereiken. Jan Bosgraaf via 06-21941095, Monique Stevens via 06-21941100.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie