Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst over speelplaats in Zeist

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zeist

't Hollebloc, 14 Juni, 20.00 uur

Informatiebijeenkomst over herinrichting speelplaats Couwenhoven 54

Op donderdag 14 juni a.s. wordt voor omwonenden een informatiebijeenkomst gehouden over de herinrichting van de speelplaats Couwenhoven 54. Deze bijeenkomst, onder voorzitterschap van wethouder Thomas Swart van o.a. speel- en groenvoorziengen, vindt plaats in de vergaderzaal van Sociaal Cultureel Centrum "t Hollebloc in het winkelcentrum De Clomp. De aanvang is 20.00 uur.

Enige tijd geleden heeft de gemeente Zeist de speelplaats Couwenhoven 54 tijdelijk heringericht. Dit had tot doel om de overlast door voetballende jongeren te verminderen. De speelplaats is alleen bestemd voor kleine kinderen. Het is de bedoeling dat jongeren uit deze wijk voetballen op bijvoorbeeld het Couwenhovenseveld of het Koppelveld. Aangezien de speelplaats volledig is geasfalteerd, is het niet mogelijk om speeltoestellen te plaatsen. De wet Veiligheid Speeltoestellen en Attracties staat dit niet toe. Om die reden wil de gemeente Zeist tijdens de informatieavond aan bewoners de gelegenheid bieden om mee te denken en te praten over de toekomstige inrichting van de speelplaats.

Als u 14 juni niet aanwezig kunt zijn maar toch uw wensen kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met Lydia Jansz, van de gemeente Zeist, tel (030) 69 87 375.

Tot 23 juni 2001

Inschrijving voor vijf koopwoningen plan "Bergweg/Borneolaan"

Voor de locatie "Bergweg/Borneolaan" te Zeist wordt door woningcorporatie "Kombinatie '86" in samenwerking met bouwbedrijf EBU Doetinchem b.v. een nieuwbouwproject ontwikkeld met 38 eengezinshuurwoningen en 5 vrije sector koopwoningen. Vanaf dinsdag 12 juni 2001 tot en met zaterdag 23 juni 2001 kan bij makelaarskantoor Van Ee, Utrechtseweg 9 te Zeist, worden ingeschreven op de volgende 5 eengezins-koopwoningen:


* 1 blok van 3 woningen, koopsommen 485.000, 530.000,00 en 555.000,00 vrij op naam;

* 1 blok type 2-onder-1-kap, koopsommen 695.000 en 710.000,00 vrij op naam.

Informatie
De aanmeldingsformulieren en voorwaarden, de selectiecriteria en de voorlopige informatie over de koopwoningen, worden alleen verstrekt door makelaarskantoor Van Ee, Utrechtseweg 9 te Zeist. Aanmeldingsformulieren ingediend na 23 juni 2001 worden niet meer in behandeling genomen. De openingstijden van makelaarskantoor Van Ee zijn: dagelijks van 08.30 - 17.30 uur en zaterdags van 11.00 - 14.00 uur.

Procedure
De aanmeldingsformulieren worden door het makelaarskantoor geïnventariseerd. De gemeente controleert de juistheid van de gegevens van de kandidaten, alsmede de categorie-indeling volgens de door het gemeentebestuur vastgestelde selectiecriteria.
Omdat er meer kandidaten zullen zijn (en op basis van de toetsing in aanmerking komen) dan beschikbare woningen, volgt een officiële openbare loting door notariskantoor Van Rhijn in aanwezigheid van vertegenwoordiger(s) van de gemeente Zeist.
Deze openbare loting vindt plaats op 10 juli 2001 om 16.00 uur in kamer 10 van het noodgebouw naast het gemeentehuis. Alle kandidaten krijgen vooraf schriftelijk bericht van de makelaar over de categorie-indeling en een door de gemeente toegekend lotingsnummer. Dit nummer wordt door de notaris getrokken en is bepalend voor de volgorde van toewijzing. Alle kandidaten ontvangen z.s.m. schriftelijk bericht van de uitslag van de loting.

Toewijzingscriteria
De categorie-indeling geldt volgens onderstaande criteria: a: personen met een binding aan de gemeente Zeist die een woning in Zeist achterlaten;
b: overige personen met een binding aan de gemeente Zeist; c: personen met een binding aan het deelgebied Zuid-Oost.

Categorie a gaat voor b en c.
Categorie b gaat voor c.

Een binding kan zijn een maatschappelijke of economische binding aan het deelgebied Zuid-Oost van het Bestuur Regio Utrecht; dit omvat de gemeenten Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Behandeling van o.a. de voorjaarsnota

Raad vergadert op maandag 18 en dinsdag 19 juni

Op maandag 18 en dinsdag 19 juni komt de gemeenteraad bijeen voor de behandeling van de Voorjaarsnota 2001 en nog een aantal andere onderwerpen. De aanvang van de vergadering op maandag 18 juni is 14.15 uur. Plaats van handeling: de congreszolder van Het Slot Zeist.

Wij maken u er attent op dat de aanvangstijd afwijkt van die van de reguliere maandelijkse vergaderingen. Rond 18.00 uur vindt een schorsing van de vergadering plaats om iedereen de gelegenheid te bieden de inwendige mens te versterken. De vergadering wordt 's avonds om 19.30 uur en op de dinsdagavond (19 juni), eveneens om 19.30 uur voortgezet. Het is de bedoeling dat de vergaderingen beide avonden uiterlijk om 23.00 uur eindigen.
De vergaderlocatie is in ieder geval tot de zomervakantie de congreszolder van Het Slot Zeist. Dit omdat de renovatie van het gemeentehuis, waaronder de vergaderzaal van de raad, nog in volle gang is. De raadsvergadering is als gewoonlijk openbaar en belangstellenden zijn dan ook van harte welkom. Op de agenda staan onder voorbehoud o.a. de navolgende punten:


* Aanbieding exploitatie Het Rond;

* Vaststelling bestemmingsplan Bergweg/ Borneolaan;
* Begrotingswijziging Milieudienst ZOU;

* Vervanging oude verkeersregelinstallaties;
* Subsidieverordening uitstroom Abw, Ioaw, Ioaz en Wiw;
* Efficiencyonderzoek Milieudienst;

* Beleidsnotitie "De Brede School in Zeist";
* Kadernota Zorgbeleid;

* BRU-begroting;

* Werkartaal;

* De Voorjaarsnota.

De volledige agenda en de stukken voor deze vergadering kunnen worden ingezien bij de centrale balie in de Publiekshal, Slotlaan 20 (schuin tegenover het gemeentehuis).

Jaarverslag 2000: 'Zeist zet de luiken open'

Het jaarverslag 2000 van de gemeente Zeist ligt vers van de pers voor u klaar! Dit jaar in een vernieuwd jasje maar het is wederom een zeer kleurrijk boekwerk geworden.
Het jaarverslag geeft in vogelvlucht aan waar de gemeente gedurende het afgelopen jaar druk mee is geweest en wat de resultaten zijn van bepaalde inspanningen.

Het jaarverslag geeft informatie waaruit geleerd kan worden. Burgemeester Rudi Boekhoven benadrukt dat ook nog eens in zijn voorwoord: "Een terugblik in de vorm van een jaarverslag levert veel nuttige informatie en kennis op over de sterke en zwakke kanten van besturen, beslissen en organiseren. Hieruit kunnen verbeterpunten voortvloeien".

'Zeist zet de luiken open'
De titel van het jaarverslag is op verschillende manieren in te vullen. Het jaarverslag is natuurlijk dé manier voor een organisatie om met behaalde resultaten in het voorgaande jaar, hetzij positief hetzij negatief, naar buiten te treden, kortom de luiken voor een ieder die hierin geïnteresseerd is open te zetten. Daarnaast is de gemeente Zeist sterk gericht op interactieve beleidsontwikkeling. Een belangrijk onderdeel daarvan is onze inspraak en samenspraak, waardoor de inwoners van de gemeente Zeist mee kunnen praten over het op te stellen beleid. Projecten zoals het Investeringsprogramma Stedelijke Vernieuwing, Hoge Snelheids Lijn-Oost/A12 en het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan hebben als bijzondere aandachtspunten een zorgvuldige interactie met belanghebbenden gekregen. Ten aanzien van het project HSL-Oost/A12 werd gekozen voor een nauwe samenwerking met buurgemeente Driebergen-Rijsenburg. De burgemeester: "De nadruk op samenwerking met vele betrokkenen tekent de houding van de gemeente: zij heeft haar luiken open!".

Te koop of in te zien
Het jaarverslag kan door inwoners van de gemeente Zeist voor 5,- per exemplaar worden aangeschaft bij de centrale balie in de Publiekshal van de gemeente Zeist aan de Slotlaan 20 en in de Wijkwinkel Zeist Noord aan de Johan van Oldenbarneveldtlaan 70.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...