Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse jeugd Olympische Dagen trekken 5800 kinderen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Amsterdamse jeugd olympische dagen trekken 5800 kinderen

Amsterdamse jeugd olympische dagen trekken 5800 kinderen

Op donderdag 14 en vrijdag 15 juni worden de zesde 'Amsterdamse Olympische Dagen, Jeugdsport in Beweging' gehouden. Dit grootste jeugdsportspektakel van Nederland is op sportpark Ookmeer in Osdorp en duurt beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Ongeveer 5800 kinderen uit groep 7 en 8 van 85 Amsterdamse basisscholen nemen aan dit sportevenement deel. De gemeente Amsterdam en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Sport hebben het evenement ter afsluiting van het schooljaar 2000/2001 georganiseerd. De openingsceremonie wordt op donderdag 14 juni verricht door Anton Geesink. Hij geeft het startschot voor 'the Olympic Day Run' waaraan 200 kinderen onder aanvoering van Raymond Joval (wereldkampioen boksen) meedoen.

De olympische competitie bestaat uit negentien sporten: handbal, basketbal, veld- en straatvoetbal, korfbal, atletiek, zwemmen, peanutbal, tafeltennis, straattennis, turnen, hockey, judo, schermen, flagfootball, badminton, inline hockey, handboogschieten en een cheerleaderscontest. Ook tussen het sporten door hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Er is een rodeostier, een klimmuur en een roei-ergometer, er zijn computerspelen en motortrikes en de kinderen kunnen skaten en een aerobicsles volgen. Ook worden er activiteiten op het gebied van cultuur, kunst en gezondheid geboden. Zo is er een tentoonstelling van door de kinderen gemaakte sportkostuums voor het jaar 2050 en geeft de GG&GD een workshop. 'Meedoen is belangrijker dan winnen' is de olympische gedachte die centraal staat.

Ook dit jaar zal er daarom gestreden worden om de 'Fair Play Cup'. Op beide dagen wordt deze prijs om ca. 15.30 uur samen met de kunstprijs uitgereikt.

Amsterdam, 7 juni 2001 Pb-53 Ditte Papousek-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie