Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terugkeer Nederlandse UNMEE troepen missie Eritrea/Ethiopië

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Terugkeer Nederlandse UNMEE troepen

12-06-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB6

De eerste Nederlandse mariniers keren op donderdag 14 juni om 14.00 uur terug van hun missie in Eritrea en Ethiopië. De Nederlanders hebben het afgelopen half jaar een bijdrage geleverd aan de United Nations Mission in Ethiopia and Eritrea (UNMEE).

In totaal hebben zon 1500 militairen van alle krijgsmachtdelen aan UNMEE deelgenomen. Verspreid over een periode van tien dagen keren de militairen terug bij hun onderdelen in Nederland. Het eerste detachement bestaat uit 150 mariniers en ondersteunend personeel van de Charlie-compagnie. Deze eenheid heeft diverse taken uitgevoerd vanuit haar basislocatie May Mine in Eritrea.

In het bijzijn van de Minister van Defensie, mr. F.H.G. de Grave, de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, vice-admiraal C. van Duyvendijk en de commandant van het Korps Mariniers, generaal-majoor E.C. Klop, zal de commandant van de Charlie Compagnie zijn eenheid afmelden in de van Braam Houckgeestkazerne te Doorn, thuisbasis van de Groep Operationele Eenheden Mariniers (GOEM).

Tijdschema:

13.00: Aankomst familie en relaties uitgezonden militairen 13.45: Staande show door de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers
14.00: Aankomst eenheid in kazerne
14.10: Eenheid aangetreden op exercitieterrein, afmelden door compagniescommandant
Aansluitend: Hereniging met familie en relaties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie