Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking wisselbeker 'Praktisch verkeersexamen' in Goes

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

Basisschool De Wingerd voor de tweede keer winnaar van de wisselbeker "Praktisch verkeersexamen".

Op donderdag 14 juni a.s. om 10.00 uur reikt wethouder Linssen aan de leerlingen van groep acht van basisschool De Wingerd de wisselbeker "Praktisch verkeersexamen" uit. De school behaalde tijdens het praktisch verkeersexamen voor het tweede achtereenvolgende jaar de beste resultaten. In totaal dongen zestien basisscholen mee naar de beker. Plaats van handeling is Noordhoeklaan 90, Goes.

Naast het uitreiken van de beker overhandigt wethouder Linssen aan de leerlingen de verkeersdiploma's en de certificaten "Goes-fiets-Veilig".

De scholieren konden meedoen aan twee onderdelen, "Goes-fiets-Veilig" en het praktisch verkeersexamen. Het onderdeel "Goes-fiets-Veilig" omvatte een achttal praktische oefeningen waarbij de fietsvaardigheid van de leerlingen werd getest. Het praktisch verkeersexamen bestond uit het fietsen van een traject van ongeveer zeven kilometer. De route was zodanig samengesteld dat de kinderen tegelijkertijd kennismaakten met de 'nieuwe school- thuisroute', omdat velen van hen naar een nieuwe school gaan na de zomervakantie. Onderweg kregen zij te maken met spoorwegovergangen, drukke kruispunten, fietsoversteekplaatsen en rotondes.

Op 15 en 29 mei namen 271 scholieren deel aan "Goes-fiets-Veilig" en ruim 300 aan het praktisch verkeersexamen. Bij "Goes-fiets-Veilig" behaalden 5 scholieren de maximale score van 50 punten. Bij het praktisch verkeersexamen scoorden 76 scholieren het maximaal aantal punten van 113.
Twee leerlingen zakten voor het onderdeel praktisch verkeersexamen. Zij misten vijf van de negen controleposten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie