Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Hongarije

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Hongarije, 15 juni 2001

Voor de Nederlandse industrie bestaan in Hongarije volop kansen. Door de modernisering van de Hongaarse economie is er een grote vraag naar productiegoederen. De Nederlandse uitvoer naar Hongarije van machines en machineonderdelen stijgt dan ook jaarlijks. In 2000 werd voor ruim 800 miljoen gulden aan machines vanuit Nederland naar Hongarije geëxporteerd. Dit betekende bijna de helft van de totale export naar Hongarije.

Momenteel liggen de kansen met name op het gebied van toelevering aan de automobielindustrie en de consumentenelektronica maar ook in de bouwindustrie en de chemische industrie (met name plastics), milieutechnologie en toerisme liggen er kansen. Daarnaast biedt de Hongaarse markt een aantal interessante handelsmogelijkheden op het gebied van de gezondheidszorg, goederendistributie, installatietechniek, bouwmaterialen voor de doe-het-zelf markt en kantoor- en hotelinrichting. Op diverse plaatsen in het land verrijzen logistieke centra vanwege een grote vraag naar opslagruimten en distributiefaciliteiten. Omdat Hongarije zich meer en meer lijkt toe te leggen op een regionale distributiefunctie, zal de vraag naar dit soort gebouwen voorlopig blijven aanhouden.

Wilt u meer weten over de kansen op de Hongaarse markt voor uw onderneming dan bent u van harte welkom op de spreekdagen en voorlichtingsbijeenkomst. De spreekdagen vinden op diverse locaties in het land plaats van 11 tot en met 14 juni. Als u een kosteloos gesprek wilt met een één van de vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade uit Boedapest, kunt u contact opnemen met Anita Jainandan van de EVD (telefoon: 070 - 3797559 of e-mail: (jainandan@evd.nl) of een belangstellingsformulier invullen. De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 15 juni in Hotel Crowne Plaza Promenade in Den Haag.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie