Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SBO overhandigt rapport WonenPlus aan Gedeputeerde E. Neef

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland
Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum12 juni 2001Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
Onderwerprapport WonenPlusFax(023) 514 41 55
(Heden per email verzonden aan lijst 001, 004 t/m 013) Internet
www.noord-holland.nl
Email:
bjz.communicatie@
Noord-holland.nl

SBO overhandigt rapport WonenPlus aan Gedeputeerde Neef

Op vrijdag 15 juni zal de heer E. Neef, gedeputeerde Zorg, Welzijn en Cultuur een rapport in ontvangst nemen dat advies geeft over de aangeboden diensten, als ook de ontwikkeling en de organisatie van WonenPlus.

In 1999 heeft de provincie Noord-Holland de Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen (SBO) in Noord-Holland gevraagd haar te informeren over WonenPlus. WonenPlus is een breed samengesteld en op elkaar afgestemd dienstenaanbod voor ouderen. De provincie Noord-Holland ondersteunt de WonenPlus projecten die inmiddels in vrijwel alle regio's van de provincie worden ontplooid: zowel financieel, alsook door projecten te begeleiden en betrokkenen te informeren.

De SBO heeft gekeken naar het proces, de wijze van totstandkoming van de projecten, en naar het dienstenpakket. Criteria die voor ouderen van belang zijn, zijn als uitgangspunt genomen.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat WonenPlus goed gewaardeerd wordt door de gebruikers. Op diverse punten constateren de onderzoekers echter een gebrek aan duidelijkheid en transparantie ten aanzien van de verschillende projecten. De SBO stelt voor om één gezicht na te streven in de provincie met betrekking tot de diverse projecten. Voor het vergroten van de eenduidigheid en bekendheid van WonenPlus is meer en betere communicatie noodzakelijk. Opvallend is verder dat projecten die onder WonenPlus vallen nog niet allemaal de gehandicapten tot hun doelgroep rekenen. De SBO is van mening dat verbreding van WonenPlus voor gehandicapten de projecten meer draagvlak geven en een betere verankering in de maatschappij. Verder ziet de SBO voor de provincie een taak om, samen met de WonenPlus projecten en de belangengroepen, de gemeenten en de zorgverzekeraars te overtuigen van hun verantwoordelijkheid met betrekking tot onder andere de financiering van WonenPlus.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom aanwezig te zijn bij de presentatie van het onderzoek. Dit zal plaatsvinden om 10.00 uur op vrijdag 15 juni aanstaande op het Provinciehuis (Commissiekamer 2) te Haarlem.

Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 07 Inlichtingen voor anderen: Marjan van Tellingen, SBO, tel. (023) 526 39 68

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie