Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie Multikabel over kabelbeleid failliet

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MULTIKABEL

Persconferentie Multikabel: Kabelbeleid failliet

Mededeling voor de pers:
Persconferentie: vrijdag 15 juni aanvang 14.30 uur Locatie: Multikabel - Helderseweg 28 - Alkmaar

'Kabelbeleid failliet'
Uitnodiging voor de pers n.a.v. uitspraak kort geding Canal + tegen Multikabel Alkmaar - De Alkmaarse rechtbank doet op vrijdag 15 juni om 13.30 uur uitspraak in het kort geding dat Canal + heeft aangespannen tegen Multikabel. Aanleiding voor het kort geding is dat kabelexploitant Multikabel van mening is dat Canal + een substantieel hogere vergoeding moet betalen voor doorgifte van de programma's. Multikabel acht de hogere doorgiftevergoeding noodzakelijk ter dekking van de hoge kosten. Omdat Canal + weigert deze vergoeding te betalen wil Multikabel deze zender niet langer doorgeven. Met het kort geding wil Canal + voorkomen dat het van het scherm gehaald wordt. Multikabel vindt - ongeacht de uitspraak van de rechter - het vragen van een hogere vergoeding volkomen gerechtvaardigd. Het kabelbedrijf vindt dat niet alleen voor Canal + maar voor alle commerciële zenders een verdubbeling van de doorgiftevergoeding noodzakelijk is. Naar aanleiding van het kort geding en het feit dat de marges voor kabelexploitanten veel te laag blijken zijn, is Multikabel van mening dat het hoog tijd wordt voor een brede maatschappelijke en bestuurlijke bezinning op de kabelbranche. 'Eigenlijk is het kabelbeleid nu failliet', meent Multikabel-directeur Jos Molenkamp. Mlenkamp zal deze stelling vrijdag toelichten op de persconferentie, waar hij namens Multikabel ook een reactie zal geven op de uitspraak van de Alkmaarse rechtbank. Tijdens de persconferentie is de uitspraak beschikbaar voor de media.


Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Mediapunt - communicatieve ondersteuning, tel.: 0229 28 39 77, b.g.g. 06 53 8 11 928.
Noot: Voorafgaand aan de persconferentie worden over de inhoud geen nadere mededeling gedaan. 15-6-2001

15 jun 01 08:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie