Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regio Noordwest Transport/Logistiek opent deuren in Diemen

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

15 JUNI 2001
Geslaagde officiële opening op 15 juni

Regio Noordwest van Vakopleiding Transport en Logistiek in opent haar deuren in Diemen

Onder begeleiding van robot Milo, enig spuitvuurwerk en het neerlaten van een groot zwart doek voor de ingang is het nieuwe regiokantoor Noordwest officieel geopend. Prof. dr. J. van Kemenade (Commissaris van de Koningin in Noord-Holland) en de heer R. van ´t Schip (directeur Wegtransport B.V. en vice-voorzitter van TLN) openden op feestelijke wijze de nieuwe opleidingslocatie van de Vakopleiding, die met name de bedrijven in de regio Noord-Holland en Flevoland bediend met een breed spectrum aan opleidingsmogelijkheden.

De officiële openingshandeling was spectaculair te noemen. De heren Van Kemenade en van 't Schip hadden een interactief gesprek met de robot Milo. Aan de hand van vragen werd de toegangscode verkregen om het pand te openen. Nadat het laatste cijfer was ingetoetst werd met spuitvuurwerk, muziek en het zakken van het zwarte doek dat de ingang van de receptie verhulde, het pand officieel geopend. De ruim 220 genodigden kregen, naast een aantal toespraken, en een videopresentatie, uiteraard een rondleiding door het nieuwe pand. De aanwezigen waren enthousiast over de uitbreiding van opleidingsmogelijkheden en de state-of-the-art voorzieningen zoals ICT-leslokalen, de logistieke hal en de verhuislocatie. De dag werd informeel afgesloten met een barbecuebuffet. Aansluitend wordt er op 16 juni een open dag gehouden, bedoeld voor relaties, cursisten, leerlingen en iedereen die meer wil weten over de (opleidings)mogelijkheden in transport en logistiek.

Verbetering dienstverlening Vakopleiding
Algemeen directeur Bertho Eckhardt noemt de nieuwe vestiging een mijlpaal als het gaat om de uitbreiding van de dienstverlening van de Vakopleiding, waarin de laatste tijd veel geïnvesteerd is. Naast Diemen, zijn er nog 7 nieuwe opleidingslocaties - verspreid over het land - bijgekomen, zodat er nu echt een landelijk dekkend netwerk is ontstaan. Daarnaast strekt de dienstverlening zich uit van standaardopleidingen, managementopleidingen en maatwerk tot en met programma's voor competentiemanagement, gericht op alle bedrijfstakken in de sector. Ook wordt fors ingezet op een stijging van het aantal chauffeurs door een imagocampagne, een verkorte chauffeursopleiding en behoud van instroom, o.a. door reïntegratie.

Noord-Holland: knooppunt voor transport en logistiek Commissaris van de Koningin J. van Kemenade benadrukte het belang van transport en logistiek voor de economisch groei van en de werkgelegenheid (die lager is dan het landelijk gemiddelde) in de provincie Noord-Holland. Mainports als Schiphol, de Bloemenveiling Aalsmeer en de haven van Amsterdam zijn grote werkgevers en hebben veel toeleveranciers in de regio. Ook houdt de provincie Noord-Holland zich actief bezig met vervoermanagement, o.a. door het programma GOVERNA ofwel Goederen Vervoer Randstad. Dit programma moet onder meer leiden tot een betere verdeling tussen transport over weg en water, tot een efficiënter wegtransport en tot een optimaal vestigingsbeleid voor bedrijven. De Vakopleiding ziet het als haar missie om bij te dragen aan de professionalisering van menselijke factor in de sector transport en logistiek. Hierin heeft de provincie met de nieuwe vestiging van de Vakopleiding er een belangrijke partner bij gekregen.

Praktijkgerichte en virtuele opleidingen en imagoverbetering De vice-voorzitter van TLN, de heer R. van 't Schip, onderstreepte namens de ondernemers in de regio het belang van een opleidingslocatie in de buurt. De Vakopleiding ondersteunt bedrijven bij zaken als het actuele arbeidsmarkttekort, o.a. met wervingscampagnes en snelle praktijkgerichte opleidingen. Hij gaf daarbij ook het belang aan van de gezamenlijke zorg voor verbetering van het imago van de vrachtwagenchauffeur. Het imago wordt uiteraard ook beïnvloedt door het verkeersgedrag van de chauffeur. Onder meer zaken als kantelen en inhalen zorgen daarbij voor een negatieve factor. Door de inzet van innovatieve trucksimulatoren van de Vakopleiding kan defensief rijgedrag en voorkomen van kantelen worden geoefend. De heer Van 't Schip benadrukte dat opleiden voor de ondernemers loont. Niet alleen voor het personeel zelf, maar ook voor de ondernemer door interne doorstroming en de binding die ontstaat met het personeel.

Verbouwing en aanpassing tot opleidingslocatie Noordwest Regiomanager Ingrid Walrabenstein ging in op de noodzaak van de verhuizing van het oude regiokantoor uit hartje Amsterdam -zonder opleidingsmogelijkheden- naar de nieuwe locatie in Diemen. Dit 20 jaar oude pand aan de Weesperstraat (voorheen van Nashuatec) moest totaal worden verbouwd om te voldoen aan de eisen van een moderne, goed geoutilleerde met van alle didactische en ICT-mogelijkheden, opleidingslocatie. Het gehele pand is aan de binnenkant totaal vernieuwd. Het bevat nu, naast kantoren, 6 instructielokalen, een ICT-lokaal ( o.a. voor ADR en Routeplanner) een groot warehouse (o.a. voor heftruckcursussen) en een aparte verhuislocatie ( ingericht i.s.m. de SAVAM). Het regiokantoor begeleidt niet alleen de werkend-leren opleidingen in wegvervoer en logistiek, maar ook in de binnenvaart .Het KOFS-examenbureau voor de binnenvaart is tot begin 2002 in het regiokantoor in Diemen gevestigd. Medio 2002 zal het KOFS verhuizen naar een nieuwbouwlocatie in de Rotterdamse Waalhaven.

Meer informatie
De nieuwe locatie van regiokantoor Noordwest is: Weesperstraat 140, 1112 AP Diemen, Postbus 280, 1110 AG Diemen, telefoon: 0900 - 1442, fax: 0172 - 40 34 54, e-mail: (info@vtenl.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie