Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trekschuittheatertocht door Noord-Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 30 januari 2001 Persbericht nr. 17

Trekschuittheatertocht door Noord-Groningen

Vandaag heeft GS besloten de Trekschuittheatertocht 2001 van de stichting l'Accademia te steunen met f35.000,-- vanuit het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen. GS hebben dit besluit genomen op basis van het advies van de stuurgroep van het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen. Dit regionaal cultuurplan is een van de vier regionale samenwerkingsverbanden in Groningen op gebied van cultuur tussen gemeenten en provincie. Het trekschuittheaterproject 2001 is een culturele vaartocht van de stad Groningen naar Warffum en vindt plaats op 15 en 16 juni 2001. De tocht volgt de historische route zoals die meer dan twee eeuwen heeft bestaan tussen de beide plaatsen. De tocht staat bol van de culturele activiteiten (toneel, muziek, zang, dans, exposities).

De route start in de stad Groningen bij café De oude Snikstal. Per tocht kunnen 100 mensen mee op de trekschuit. De deelnemers worden per Jan Plezier naar de Noorderhoogebrug vervoerd. De route loopt vervolgens via het Boterdiep naar Zuidwolde, Ellerhuizen, Bedum, Onderdendam en de tocht eindigt in Warffum. De tocht duurt 61/2 uur en een kaartje kost f 65,--. Er zijn per dag 5 afvaarten. Bij de invulling van het culturele programma zijn zoveel mogelijk verenigingen uit Noord Groningen ingeschakeld. Dit eerste project van het Regionale Cultuurplan Noord-Groningen doet de historisch trekschuitroute weer herleven. De invulling van het programma van deze culturele vaart sluit aan bij de doelstellingen zoals die zijn verwoord in het meerjarenplan van het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen.

Het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen

Het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen is een samenwerkingsverband voor vier jaren tussen acht gemeenten in Noord Groningen (Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum) en de Provincie. De gemeenten brengen samen f250.000,-- in en de Provincie Groningen doet daar f 250.000,-- bovenop, zodat er een totaal budget van f 500.000,-- voor vier jaren is.

Het is de bedoeling dat door meer samenwerking met gemeenten en culturele instellingen in de regio Noord-Groningen er een samenhangend cultureel netwerk ontstaat, dat voor het hele gebied een meerwaarde heeft. Bij die meerwaarde wordt uiteraard ook aan het cultuur-toeristische belang voor Noord-Groningen gedacht.

De coördinatie van het cultuurplan is in handen van een stuurgroep, die bestaat uit de gedeputeerde cultuur en de cultuurwethouders van de betrokken gemeenten. De stuurgroep laat zich adviseren door een werkgroep, met daarin cultuurambtenaren van Provincie en gemeenten. Het veld wordt nauw bij de gedachtenvorming, voorbereiding en uitvoering betrokken.

Ook in de regio's Gorecht, Oost-Groningen en het Westerkwartier wordt inmiddels al op een dergelijk manier intensief samengewerkt. Elk gebied heeft echter zijn eigen aanpak. Elk regionaal cultuurplan is dus verschillend en sluit daarmee aan bij de wensen in het gebied.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie