Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alkmaar wil noodlokalen Vroonermeer-Zuid op veiliger plek

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


14 juni 2001

College van B&W wil noodlokalen in Vroonermeer-Zuid op veilige plek

De lokalen van de nieuwe basisschool in Vroonermeer-Zuid moeten de komende drie jaar een andere plek krijgen dan in de eerste plannen is aangegeven. Dat vindt het College van B&W na bestudering van de planning van de aannemer die de hoogbouw gaat bouwen aan de zuidrand van deze nieuwe woonwijk. Tot voor kort was het de bedoeling dat de tijdelijke lokalen vlakbij deze hoogbouw zouden worden gesitueerd, totdat in 2004 de definitieve huisvesting kan worden betrokken. Het College komt nu tot de conclusie dat de veiligheid van de schoolgaande kinderen op de oorspronkelijk geplande locatie niet voldoende gewaarborgd kan worden. De intensiteit van de bouwactiviteiten en het bouwverkeer rondom deze locatie is daarvoor te groot.

Het College wil de tijdelijke school nu situeren op een centrale plek in de Vroonermeer-Zuid. De tijdelijke huisvesting is gepland tussen de Louis Couperusstraat en de P.C. Boutensstraat, iets ten noorden van de zogenoemde `as' van de Vroonermeer-Zuid, en een paar honderd meter ten zuiden van de plek waar de definitieve huisvesting van de basisschool in 2004 klaar moet zijn. Rondom deze tijdelijke locatie zijn de bouwactiviteiten reeds in een vergevorderd stadium, zodat de veiligheid van de schoolgaande kinderen niet in het geding komt. De school kan op tijd gereed zijn voor het nieuwe schooljaar 2001-2002.

De basisschool krijgt vijf lokalen en een speellokaal, alles gelijkvloers. De woningen die het dichtst bij de tijdelijke school staan, zijn op dit moment nog niet toegewezen aan een nieuwe eigenaar. Dit zal in de komende weken gebeuren. De mensen die al wel een woning toegewezen hebben gekregen in de Vroonermeer-Zuid, kunnen meer informatie krijgen over de geplande nieuwe locatie van de tijdelijke school tijdens een informatieavond over de inrichting van de openbare ruimte. Deze stond reeds gepland op dinsdagavond 19 juni.

Voor het plaatsen van de tijdelijke lokalen op deze locatie moeten procedures worden gevolgd. Een gewijzigde bouwaanvraag wordt aanstaande woensdag gepubliceerd in het Alkmaars Nieuwsblad bij de Officiële Mededelingen van de gemeente Alkmaar. Hierin is ook bekendgemaakt dat een procedure zal worden gevolgd zoals bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De bouwplannen komen voor belangstellenden ter inzage te liggen in het Stadskantoor.

De informatie-avond over de openbare ruimte in de wijk Vroonermeer-Zuid wordt gehouden dinsdag 19 juni aanstaande om 20.00 uur in De Rekere, Muiderwaard 395 in Alkmaar.

naar boven







15/06/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie