Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

F.J.S. Wijsen hoogleraar missiologie aan KUN

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 14 juni 2001

DR. F.J.S. WIJSEN BENOEMD TOT HOOGLERAAR MISSIOLOGIE AAN DE KU NIJMEGEN

Dr. F.J.S. Wijsen s.m.a. is met ingang van 1 juni 2001 benoemd tot hoogleraar Missiologie aan de Faculteit der Theologie. Zijn leeropdracht luidt: Missiologie, met bijzondere aandacht voor de theologie van de interreligieuze dialoog. Met ingang van diezelfde datum is Wijsen benoemd tot directeur van het Missiologisch Instituut.

Curriculum
Frans Jozef Servaas Wijsen (Maastricht, 1956) studeerde theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en aan de KU Nijmegen. Hij promoveerde in 1994 bij prof. drs. G. van Rossum en prof. G. dr. van Tillo op de dissertatie 'There is Only One God. A Social-Scientific and Theological Study of Popular Religion and Evangelization in Sukumaland, Northwest Tanzania'. Van 1985 tot 1992 was dr. Wijsen wetenschappelijk medewerker en universitair docent godsdienst- en missiewetenschap aan de Universiteit voor Theologie en Pastoraat. Sinds 1992 is hij docent missiewetenschap aan de KU Nijmegen. Vanaf 1995 is hij eveneens verbonden aan het Missiologisch Instituut.

Frans Wijsen, die lid is van de Nederlandse Provincie van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën, heeft een ruime internationale werkervaring. Van 1984 tot 1986 verrichtte hij missiologisch veldwerk in Sukumaland (Tanzania), nadien gevolgd door jaarlijkse perioden van veldwerkonderzoek in dat gebied. Wijsen was er onder meer gastdocent aan het St. Mbaaga Major Seminary te Mwanza en verrichtte onderzoek voor het Sukuma Cultural Centre. Sinds 1999 werkt hij samen met de Saint Augustine University of Tanzania aan een onderzoek over 'Muslim-Christian Relationships in Tanzania'.
Sinds 1995 is Wijsen 'guest lecturer' aan de 'Duta Wacana Christian University' in Yogyakarta, Indonesië, en coördinator van de master-opleiding praktische theologie aan deze universiteit.

Prof. Wijsen is onder meer directeur van de Nijmegen Graduate School of Theology, lid van de Nederlandse Onderzoekschool voor Theologie en Religiewetenschap en voorzitter van het Nijmeegs Instituut voor Comperatieve Cultuur- en Ontwikkelingsstudies.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie