Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkbelangenvereniging in Amsterdam tegen plannen Parkstad

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wijkbelangenvereniging Leefbaar Slotermeer Geuzenveld tegen plannen van Parkstad

Na een heftige raadsvergadering die dinsdagavond 5 juni tot in de late uurtjes duurde, heeft Leefbaar Geuzenveld Slotermeer samen met NIVO tegen het Ontwikkelingsplan Richting Parkstad gestemd.

Beide partijen konden zich niet vinden in de te vergaande ongenuanceerde plannen. Helaas waren de overige partijen wel voor de plannen, maar niet voordat zij enige belangrijke kanttekeningen hadden geplaatst. Het sociaal ontwikkelingsplan moet een van de randvoorwaarden zijn voor de plannen van de vernieuwings-gebieden zo vonden zij en ook werd overeengekomen dat het percentage sociale woningbouw opgetrokken moest worden naar 30% in plaats van de beoogde 23%. Een amendement van leefbaar om het aantal te slopen woningen van 13.500 terug te brengen naar 5.000 vond bij de andere raadsleden geen steun, evenals het voorstel om de terugkeergarantie te verruimen met herhuisvesting binnen de eigen buurt. Gedwongen verhuizers zullen dus genoegen moeten nemen met een andere woning binnen de Tuinsteden.

Gezamenlijk kwamen de raadsleden tot het besluit om de bewoners die gedwongen moeten verhuizen binnen een periode van vier jaar, een dubbele verhuisvergoeding toe te kennen en om een centraal informatiepunt op te zetten voor informatie aan bewoners, Met de komende verkiezingen zal moeten blijken of ook de bewoners van Slotermeer geuzenveld vóór of tegen Parkstad zijn.

R.M. van Schaik
020-6596464
(Rvschaik@bvs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie