Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstwerken Jeugdboschologie in Noordbrabants Museum

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
's-Hertogenbosch, 11 juni 2001

Expositie Kunstwerken Jeugdboschologie in Noordbrabants Museum Zaterdag 16 en zondag 17 juni 2001

Het afgelopen schooljaar hebben 50 leerlingen van Basisschool 't Bossche Broek onder leiding van studenten van de Pabo uit 's-Hertogenbosch een speciale cursus Jeugdboschologie gevolgd. De ervaringen, die de leerlingen tijdens deze cursus en de bijbehorende ontdekkingstochten hebben opgedaan, hebben zij verwerkt in een persoonlijk kunstwerk. Komend weekend worden deze vijftig kunstwerken officieel gepresenteerd in het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, te 's-Hertogenbosch.

Tijdens de cursus bezochten de leerlingen bijzondere en historische plekken in de stad: ze keken rond in de fraaie collecties van het Noordbrabants Museum; bewonderden het Stadhuis, voeren met schippers over de Binnendieze en hoorden verhalen over dit voormalige stadsriool. Ze bezochten ook de gemeentelijke afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten, waar ze als echte archeologen scherven onderzochten; ze wandelden door de stad en kwamen er eindelijk achter wat die zwarte strepen in het plaveisel van de Hinthamerstraat echt betekenen. Enkelen speelden toneel en leerden van alles over straffen in de middeleeuwen. Het hoogtepunt van de cursus was - letterlijk en figuurlijk - de Sint-Janstoren waar na een lange, vermoeiende tocht de top werd bereikt!

Afgelopen weken verwerkten de leerlingen al deze spannende Bossche ervaringen in een eigen kunstwerk. Elk werk heeft een eigen karakter en kent ook een persoonlijk verhaal. De vijftig werken, die speciaal voor de cursus Jeugdboschlogie zijn gemaakt, zijn op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2001 te bezichtigen in het Noordbrabants Museum.

Aan de redacties
Op vrijdag 15 juni a.s. om 11.00 uur wordt de expositie geopend door Jan van Laarhoven, directeur van het Noordbrabants Museum en krijgen de kinderen hun officieel Boschologie certificaat uitgereikt. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie of als u foto's wilt maken of een leerling wilt interviewen, kunt u contact opnemen met Lucie Kuijpers, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail (lkuijpers@noordbrabantsmuseum.nl) of met Rick Vercauteren, tel. 073 - 6877 807

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004
5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808
fax. 073-6877899

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie