Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stratus introduceert meest betrouwbare Windows 2000 server

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Stratus introduceert meest betrouwbare
Windows 2000 server ter wereld

ftServer 5200-systeem maakt 99,999% beschikbaarheid mogelijk voor het Microsoft Windows 2000 platform

Schiphol-Rijk, 15 juni 2001 - Stratus Technologies, Inc., sinds 1980 leverancier van fouttolerante systemen, brengt vandaag samen met Microsoft het Stratus® ftServer(tm) 5200-systeem in Nederland op de markt. Hiermee introduceert Stratus het eerste product in de ftServer-reeks, die 99,999% beschikbaarheid mogelijk maakt voor het Microsoft® Windows® 2000 platform. De Stratus ftServer-reeks biedt een oplossing voor de groeiende vraag naar fouttolerante servers voor bedrijfskritische toepassingen, onder andere voor de business-to-consumer en zakelijke e-commerce markt.

Luc Ankone, Account Executive bij Stratus in Nederland, licht toe: "Ons ftServer-product is eenvoudig te installeren en te onderhouden, waarmee fouttolerantie verkregen wordt voor een prijs die gelijk is of zelfs lager is dan een failover cluster met twee nodes, die een lagere betrouwbaarheid biedt. Hiermee is een product op de markt gebracht dat er voor zorgt dat het prijsaspect niet langer een barrière vormt voor een hoge systeembeschikbaarheid."

De combinatie van een Stratus ftServer-systeem en het Microsoft Windows 2000 platform maakt het voor eindgebruikers met basisconfiguraties mogelijk een hardwarebeschikbaarheid van 99,999% te realiseren. Meer geavanceerde configuraties bieden een beschikbaarheid tot aan 99,9999%. In Nederland is het eerste ftServer 5200-systeem geplaatst bij AtosEuronext Amsterdam, waar dit systeem sinds 6 februari van dit jaar probleemloos in een testomgeving functioneert.

"Het ftServer-product komt tegemoet aan de hoge eisen die gesteld worden door enterprise klanten. Door zijn competitieve prijsstelling en op open-standaarden gebaseerde technologie, is te verwachten dat dit product goed ontvangen zal worden door de industrie. Omdat de ftServer-reeks gebaseerd is op een Windows 2000 besturingssyteem, bieden Stratus en Microsoft een uitstekend alternatief ten opzichte van traditionele Unix-oplossingen", aldus Michel van der Bell, Deputy General Manager bij Microsoft B.V.

Het Stratus ftServer 5200-systeem is gericht op het bedrijfskritische segment van de markt en maakt gebruik van één of twee 750 MHz Intel Pentium® III Xeon(tm) processoren. Het Stratus ftServer 5200-systeem wordt aangeboden tegen een prijs van nog geen 80.000 gulden voor het entry-level model, exclusief besturingssysteem en 19 inch rack.

Het Stratus ftServer 5200-systeem kent de volgende eigenschappen:
* Een hardwarebeschikbaarheid van minimaal 99,999%;
* De eerste fouttolerante symmetrische multi-processor server die zowel Microsoft® Windows® 2000 Server als Advanced Server ondersteunt. Windows® 2000 Datacenter Server zal in een later stadium worden ondersteund door het 4-weg 6500-systeem.

* Fouttolerante computerfunctionaliteit voor dezelfde prijs als (of zelfs lager dan) minder betrouwbare clustersystemen, en 80 procent voordeliger dan de vorige entry-level fouttolerante computers van Stratus;
* Software fouttolerantie met een groot aantal voorzieningen en tools voor beschikbaarheid en herstel;

* Geavanceerde productservice en support voor alle modellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week, met een optioneel 100% beschikbaarheidsprogramma;
* Coöperatieve real-time multi-vendor customer support voor een snelle oplossing van systeemproblemen, ongeacht de oorzaak;
* De modellen zijn leverbaar met naar keuze tweevoudige modulaire redundantie van alle kritische componenten of drievoudige modulaire redundantie.

Het Stratus ftServer 5200-systeem zal in Nederland zowel rechtstreeks door Stratus als indirect verkocht gaan worden door partners als Syntegra, Comparex, Centric, Centior en Getronics.

Over Stratus Technologies
Stratus Technologies biedt haar klanten een bewezen reeks continu beschikbare computerplatforms, applicatie-oplossingen, professionele services en technologieën voor missie-kritische zakelijke activiteiten. Veel van de klanten van Stratus zijn zeer gerenommeerde marktleiders zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs in Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Stratus Technologies International, middels de 24-7 Technology Division houdt zich bezig met het in licentie aanbieden van haar geavanceerde technologie voor fouttolerantie aan andere technologiebedrijven. Stratus heeft kantoren en een uitgebreid netwerk van customer service centers verspreidt over de hele wereld en heeft 1.100 medewerkers in dienst. Voor meer informatie over Stratus en de introductie van de ftServer in Nederland kunt u een bezoek brengen aan www.nl.stratus.com .

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internettechnologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

Michiel Gosens
Microsoft B.V.
Tel: +31 (0)20 - 500 12 74

Perlita Fränkel
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Tel: +31 (0)23 - 562 82 08.

Stratus en Stratus ftServer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Stratus Computer Systems, S.à r.l. Alle overige gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie