Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer samenwerking Nederlandse Sport Pers en NVJ

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van journalisten
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van journalisten

Meer samenwerking NSP en NVJ

De Nederlandse Sport Pers wil de contacten met de NVJ aanhalen. NSP verleende de laatste jaren vooral servicediensten aan sportjournalisten, waarvan de uitgave van de NSP-perskaart er één was. Nu wordt het tijd om meer aandacht te schenken aan belangenbehartiging en het belang van sportjournalistiek uit te dragen, vindt voorzitter Vincent Ronnes.

De wens om de contacten met de NVJ te intensiveren, werd duidelijk tijdens de jaarvergadering van NSP op 7 juni. 'We denken aan het organiseren van discussies. Een actueel onderwerp is de berichtgeving over dopingkwesties. Hoe zijn sportjournalisten daar mee omgegaan? Zijn ze teveel supporter geweest, hebben ze geslapen of was er iets anders aan de hand?', aldus Ronnes.
Tijdens de jaarvergadering werden Jan-Hermen de Bruin en Rob Fleur benoemd tot nieuwe bestuursleden. Gijs Eijsink trad af als voorzitter van Stichting NSP en Bram Gaillard als bestuurslid. Het voorzitterschap van de stichting is overgenomen door Vincent Ronnes, die al voorzitter was van de beroepsgroep.
De Stichting NSP hebben Frank en Ronald de Boer tot winnaars uitgeroepen van de NSP-prijs. Andere genomineerden waren Peter Blangé en Leontien van Moorsel. De prijs wordt uitgereikt aan sporters die zich professioneel opstellen tegenover de sportpers. Wanneer de voetballende broers de NSP-prijs ter ontvangst nemen, is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie