Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: beschonken automobilist

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-AmstellandBeschonken automobilist
15-06-01. Donderdagochtend is op de President Kennedylaan bij het Europaplein een 35-jarige automobilist aangehouden die een voor het stoplicht wachtende motorrijder aanreed. De 26-jarige motorrijder kwam ten val en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De automobilist had gedronken en weigerde achtereenvolgens zijn medewerking aan een ademanalyse en een bloedproef. Hierop is zijn rijbewijs in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt.

Puin op snelweg
15-06-01. De Verkeerspolitie is donderdag op de A-10- bij aansluiting met de A-8 opgetreden tegen een vrachtwagen die puin verloor. De 43-jarige vrachtwagenchauffeur kreeg een proces-verbaal. Hij was van Amsterdam op weg naar Zaandam en had het niet nodig gevonden de lading met afdekschotten te beveiligen. Het afgevallen puin is opgeruimd. Het vervoersbedrijf krijgt daarvoor een aparte rekening gepresenteerd.

Moeder en zoon in gevecht met politie
15-06-01. Gisteravond zijn in een woning in Amsterdam Zuidoost een 33-jarige vrouw en haar 8-jarige zoontje aangehouden voor verzet tegen de politie. Agenten moesten diverse schoppen incasseren en liepen schaafwonden en blauwe plekken op aan hun benen. Eén agent raakte lichtgewond aan zijn hand. Aanleiding van de problemen was het feit dat buurtbewoners de politie belden met de mededeling dat zoonlief over geparkeerde autos wandelde. Hierdoor liep minstens één auto schade op. De agenten belden aan op het huisadres om de zaak te bespreken. Ze werden getrakteerd op beledigingen en een zakelijk gesprek behoorde niet tot de mogelijkheden. Toen ze de jongen hierop wilden meenemen, keerden ma en zoon zich tegen de politie. Ze werden met de hulp van twee extra agenten aangehouden. Beiden zijn inmiddels heengezonden. De moeder kreeg een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen.


Fietser geschept
15-06-01. Op de Hoofddorpweg is gisteravond een 26-jarige fietser geschept door een achteropkomende automobilist. De fietser zou plotseling zijn uitgeweken. Hij kwam ten val en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De verwondingen bestaan vermoedelijk uit een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding.

Snelheidsovertreders gepakt
15-06-01. Bij een snelheidsactie in de Jan Evertsenstraat zette de politie gistermiddag 30 snelheidsovertreders op de bon. De hoogste score was 94 kilometer per uur. De agenten die bij de snelheidscontrole betrokken waren, maakten ook nog 10 keer proces-verbaal op voor andere overtredingen.


Man vernielt huisraad vriendin
15-06-01. Vannacht is in de Bos en Lommerbuurt een 33-jarige man aangehouden die het interieur van de woning van zijn vriendin had vernield en de ter assistentie geroepen politie bedreigde. De politie rukte uit na de alarmmelding dat er een gillende vrouw werd gehoord. Ter plaatse gekomen, bleek zij inmiddels in veiligheid. De vrouw wilde dat haar vriend of ex-vriend het huis uitging. De man wilde niet aan dat verzoek voldoen en greep in de keuken naar vleesmessen, waarmee hij de politieagenten bedreigde. Hij gooide ook met messen naar de dienders. Deze wisten de messen te ontwijken. Toen de aandacht van de man even verslapte, sprongen de agenten boven op hem en werd hij aangehouden. De verdachte is ingesloten in verband met vernieling, verzet en poging tot zware mishandeling en/of doodslag.

Boetes bij verkeersacties
15-06-01. Op Startbaan zijn donderdagavond bij een snelheidscontrole 12 te snelle rijders aan de kant gezet. De hoogste score was 83 kilometer per uur. Een buitenlandse hardrijder moest direct afrekenen, hetgeen hem op een boete van 140 kwam te staan. Op de Marshallsingel vond een autogordelcontrole plaats. Hierbij is 10 keer proces-verbaal opgemaakt. Betrokkenen krijgen een boete van 90 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie