Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe: snorfietser gewond in Meppel

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 15 juni 2001
09:44 vrijdag 15 juni 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Snorfietser gewond

MEPPEL Afgelopen nacht is een 49-jarige man uit Meppel gewond geraakt bij een aanrijding op de Oude Boazstraat bij het Galmanspad. Toen hij het Galmanspad op wilde rijden kwam hem een man, met een fiets aan de hand, tegemoet. Hij kon de fiets niet ontwijken en door de aanrijding ging hij onderuit. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en omdat hij rook naar alcohol is een bloedproef van hem genomen. De 22-jarige voetganger uit Meppel kwam met de schrik vrij, terwijl zijn fiets wel schade opliep.


* Onder invloed

ASSEN Afgelopen nacht werd op het Kerkplein een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de 36-jarige bestuurder uit Assen teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij 460 µg/l (ongeveer 1 promille). Snelrecht werd toegepast, zodat hij na verhoor, met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur, het bureau mocht verlaten. Wel werd nog zijn rijbewijs ingevorderd, omdat hij in 1999 ook al gepakt was met drank op achter het stuur.

HOOGEVEEN Afgelopen nacht zag de politie van Hoogeveen op de Mr. Harm Smeengelaan, dat twee jongens op een bromfiets geen helmen droegen. Bij controle bleek dat dit de jongens waren die even tevoren gewaarschuwd waren niet te gaan rijden zonder helm. Bij het opmaken van de bekeuring werden beide knapen van 17-jaar uit Hoogeveen erg vervelend en verzetten zich tegen de politie. Beide zijn toen aan gehouden en uit het onderzoek bleek verder dat de bestuurder gedronken had. Hij blies 365 µg/l (ongeveer 0.85 promille). Tegen beide wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Diefstal uit auto

NIEUWLANDE Merkte gistermiddag een garagehouder van de Joh. Poststraat in Nieuwlande dat er een man bezig was iets te stelen uit zijn auto. De dader sloeg op de vlucht, maar kon bij de afslag naar de A37 aangehouden worden. Deze werd overgedragen aan de politie en in de auto van de dader werden een rolmaat, een geurvreter en wat andere kleine goederen uit de auto van de garagehouder aangetroffen. De dader, een 21-jarige Poolse man, kreeg in overleg met justitie een boete van f 750,--. Na betaling hiervan mocht hij, met nog 2 Polen die bij hem in de auto zaten, vertrekken.


* Inbraak woning

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Menso Altingstraat, terwijl de bewoner boven lag te slapen. De dader heeft, vermoedelijk door te hengelen, de voordeur open kunnen krijgen. In de woonkamer werd alles doorzocht en vermist worden een GSM en een paar honderd gulden aan papiergeld uit een portemonnee.


* Winkeldiefstal

EMMEN Gistermiddag werd een 15-jarige inwoner van Vries betrapt bij het stelen van een paar schoenen bij een winkel aan de Hoofdstraat. De jongen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een HALT proces-verbaal.


* Vernieling en mishandeling

EMMEN Gisteravond is een man uit Emmen, verdere personalia nog niet bekend, geslagen door een 17-jarige jongen uit Erm. Het slachtoffer zat in zijn auto en stond te wachten bij verkeerslichten aan de Westenesscherstraat, toen plotseling de dader bij zijn auto kwam lopen, een ruit insloeg en op hem begon in te slaan. De dader werd even later aangetroffen in een auto op de Weerdingerstraat. Hij is samen met nog een 19-jarige jongen uit Emmen, die ook een aandeel in de zaak zou hebben, aangehouden. Beide zijn ingesloten en het onderzoek zal vandaag voortgezet worden. De bestuurder van de auto, waarin de knapen werden aangetroffen, bleek onder invloed en hij blies aan het bureau 355 µg/l (ongeveer 0.85 promille). Hij kreeg een snelrecht verbaal. Twee andere inzittenden bleken niets met de zaak te maken te hebben. Het slachtoffer zal vandaag aangifte doen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie