Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: man onder invloed valt van balkon

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 15 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: onderzoek naar schietpartij Grote Markt afgerond De politie heeft het onderzoek naar de schietpartij op donderdagochtend 31 mei op de Grote Markt nagenoeg afgerond. Een 31-jarige man zonder vaste woonplaats wordt er van verdacht twee schoten gelost te hebben op de Grote Markt. Een van de kogels doorboorde een ruit van een horecagelegenheid aan de Grote Markt Z.Z. Direct na het incident werden vier mannen aangehouden. Na verhoor werden drie mannen vrijgelaten. Een van de mannen, 24 jaar en woonachtig in Oude Pekela, werd overgedragen aan Justitie omdat er nog een gevangenisstraf van 88 dagen tegoed had. De verdachte 31-jarige man werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast. De aanleiding van de schietpartij was een woordenwisseling met een onduidelijke achtergrond. De opgenomen camerabeelden waren de politie zeer behulpzaam bij het onderzoek.

Groningen: twee mannen opgepakt voor schieten op disco op 26 mei Het onderzoek naar twee mannen die werden aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident op 26 mei in de Poelestraat is bijna afgerond. De mannen, een 23-jarige man uit Drachten en een 23-jarige man uit Helmond, werden op 4 juni in de binnenstad van Groningen op basis van de signalementen aangehouden. De man uit Drachten wordt ervan verdacht schoten gelost te hebben op de deur van een discotheek in de Poelestraat. Een van de kogels bleef hangen in de deur, een andere kogel doorboorde de deur en werd teruggevonden in een achterliggende muur.. De mannen hadden eerder in de nacht problemen gemaakt in de discotheek en waren er door de portier uitgezet. Zij melden dat ze zouden terugkomen wat inderdaad het geval was. Eenmaal terug in de Poelestraat werden de schoten op de deur gelost die gelukkigerwijze niemand raakten. Beide mannen zijn donderdag voor de Raadkamer verschenen en blijven vast zitten. Een nader onderzoek naar bedreigingen en inbraken gepleegd in de provincie Friesland door de mannen is ingesteld.

Groningen: agressie voor parkeergarage
Een kapotte slagboom en een pijnlijk hoofd waren het resultaat van het agressieve gedrag van een 27-jarige man uit Groningen tegenover een 21-jarige automobilist uit Winsum bij de parkeergarage van de Rademarkt. De Stadjer vond dat de Winsummer bij het inrijden van de garage was voorgekropen en begon de automobilist klappen en trappen te geven. Om aan de klappen te ontsnappen gaf de Winsummer gas en reed door de slagboom heen. De verklaringen van beide mannen zijn opgenomen door de politie.

Groningen: personenbusje total-loss op Zonnelaan Een personenbusje bestuurd door een 29-jarige man uit Groningen werd zwaar beschadigd na een aanrijding met een gelede bus donderdagavond op de Zonnelaan. Het busje bevond zich in de dode hoek van zijn grote broer en raakte in de middenberm vijf palen en een boom en kwam op de andere rijbaan tot stilstand. Er was geen persoonlijk letsel. Het busje werd afgesleept.

Groningen: heler aangehouden
Op het Gedempte Zuiderdiep werd donderdagmiddag een 22-jarige man uit Groningen aangesproken door een onbekend gebleven man of hij een fiets wilde kopen. De koop werd voor 25 gulden gesloten en de Stadjer werd aangehouden voor heling. Hij deed afstand van de fiets en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: dronken rijder veroorzaakt aanrijding Een 50-jarige automobilist uit Oldenhove reed donderdagmiddag vanaf de Zilverlaan weg en botste tegen een geparkeerde auto aan. Toen hij na de boodschappen terug kwam trof hij de eigenaar van de auto en de politie aan. Hij blies een promillage van 1.1 en verklaarde niets van de aanrijding gemerkt te hebben. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Haren: jeugdige fietser breek pols
Op de Middelhorsterweg in Haren kwam donderdagmiddag een 12-jarige fietser uit Zeegse door stuntwerk met zijn rijwiel ten val. Hij brak zijn pols en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man onder invloed valt van balkon
Door een struikelpartij op het balkon van een woning in de Medanstraat viel een 32-jarige man uit Groningen van drie hoog naar beneden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep hoofdletsel en beenletsel op maar was nog aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en uit onderzoek van de politie is gebleken dat de valpartij een ongeluk was.

Groningen: man met patronen aangehouden
In de Hoekstraat zagen agenten een 35-jarige Stadjer donderdagnacht handelen in verdovende middelen. De man ontsnapte in eerste instantie aan de dienders maar werd verderop op de Ebbingebrug gegrepen. Hij was in het bezit van een aantal scherpe patronen, mes en inbrekersgereedschap. Verdovende middelen werden niet bij hem aangetroffen.

Groningen: drinkebroers verwijderd van Martinikerkhof Op het Martinikerkhof heeft de politie donderdagochtend zeven mannen verwijderd die in het openbaar alcohol dronken. Zij kregen allen een bekeuring van 90 gulden. Een van de mannen, een 50-jarige Stadjer, had nog een boete openstaan van 175 gulden of twee dagen hechtenis. Hij is overgedragen aan de justitie.

Delfzijl: politie lost ernstige mishandeling op De politie van Delfzijl heeft het onderzoek naar een ernstige mishandeling van een 17-jarige jongen uit Appingedam op zaterdagnacht 3 juni op de Jachtlaan in Delfzijl nagenoeg afgerond. De politie startte een uitgebreid onderzoek en bracht de zaak in de publiciteit. Aan het begin van deze week meldden zich een aantal jongens uit Appingedam in de leeftijd van 15 en 16 jaar bij de politie in Delfzijl. Een 16-jarige jongen uit de groep verklaarde tegenover de politie dat hij de 17-jarige jongen ernstig had mishandeld. Hij is ter plaatse aangehouden en donderdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris die besliste dat de jongen in bewaring blijft.
Zaterdagnacht 3 juni mishandelde de 16-jarige jongen zijn plaatsgenoot op de Jachtlaan na een woordenwisseling. De 16-jarige jongen sloeg en schopte de 17-jarige jongen die ernstig hoofdletsel opliep en in het ziekenhuis werd opgenomen. Hij stopte zijn mishandeling toen een vriend tegen hem zei dat hij moest stoppen. De mishandelde jongen is inmiddels weer thuis en herstellende. Naar omstandigheden maakt hij het redelijk. De andere jongens uit het groepje die zich melden bij de politie zijn verhoord.

Bellingwolde: auto total loss
Bij een ongeval tussen een tractor en een personenauto op de kruising Tweekarspelenweg met de Nieuwlandseweg in Bellingwolde raakte de personenauto total loss. De bestuurder van de personenauto, een 36-jarige inwoner van Bellingwolde verleende geen voorrang aan de voor hem van links over de Tweekarspelenweg (voorrangsweg) rijdende bestuurder van de tractor, een 26-jarige inwoner van Bellingwolde. De auto werd in de flank aangereden. De betrokken bestuurders bleven ongedeerd. De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Winschoten: forse boete voor snelle Duitser
Een 41-jarige Duitser moest dondermorgen 588 boete betalen nadat hij op de A7 bij Winschoten was betrapt bij het overschrijden van de snelheid. Betrokkene reed met zijn personenauto ruim 170 km/u waar maximaal 120 km/u was toegestaan.

Veendam: rijtuig gestolen
Vanaf een perceel weiland aan de Zuidwending bij Veendam is de afgelopen dagen een rijtuig gestolen. Het reclamebord dat op het rijtuig gemonteerd was is ter plaatse achtergebleven. Het betreft een ijzeren rijtuig (Sjees). De waarde is 1500 gulden. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met het politiebureau in Veendam telefoon 0900-8844.

Sebaldeburen: afvallende lading
Een 37-jarige vrachtautochauffeur uit Sappemeer is donderdagmiddag bekeurd voor afvallende lading, dat terechtkwam op de Woldweg bij Sebaldeburen. Het betrof een grote hoeveelheid gebroken puin dat vanuit de laadbak op de weg terechtkwam en gevaar veroorzaakte voor het andere verkeer. De vrachtautochauffeur werd kort na de melding getraceerd in Grijpskerk. Hij kreeg een bekeuring van 250 gulden. De provincie heeft de weg weer schoon laten maken.

Afwezigheid Afdeling Communicatie

In verband met de afwezigheid van de Afdeling Communicatie op vrijdag 15 juni worden er vrijdagmiddag geen persberichten gepubliceerd. Deze komen zaterdagochtend. Vrijdag is J. Reitsema beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...