Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: man onder invloed valt van balkon

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 15 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: onderzoek naar schietpartij Grote Markt afgerond De politie heeft het onderzoek naar de schietpartij op donderdagochtend 31 mei op de Grote Markt nagenoeg afgerond. Een 31-jarige man zonder vaste woonplaats wordt er van verdacht twee schoten gelost te hebben op de Grote Markt. Een van de kogels doorboorde een ruit van een horecagelegenheid aan de Grote Markt Z.Z. Direct na het incident werden vier mannen aangehouden. Na verhoor werden drie mannen vrijgelaten. Een van de mannen, 24 jaar en woonachtig in Oude Pekela, werd overgedragen aan Justitie omdat er nog een gevangenisstraf van 88 dagen tegoed had. De verdachte 31-jarige man werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast. De aanleiding van de schietpartij was een woordenwisseling met een onduidelijke achtergrond. De opgenomen camerabeelden waren de politie zeer behulpzaam bij het onderzoek.

Groningen: twee mannen opgepakt voor schieten op disco op 26 mei Het onderzoek naar twee mannen die werden aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident op 26 mei in de Poelestraat is bijna afgerond. De mannen, een 23-jarige man uit Drachten en een 23-jarige man uit Helmond, werden op 4 juni in de binnenstad van Groningen op basis van de signalementen aangehouden. De man uit Drachten wordt ervan verdacht schoten gelost te hebben op de deur van een discotheek in de Poelestraat. Een van de kogels bleef hangen in de deur, een andere kogel doorboorde de deur en werd teruggevonden in een achterliggende muur.. De mannen hadden eerder in de nacht problemen gemaakt in de discotheek en waren er door de portier uitgezet. Zij melden dat ze zouden terugkomen wat inderdaad het geval was. Eenmaal terug in de Poelestraat werden de schoten op de deur gelost die gelukkigerwijze niemand raakten. Beide mannen zijn donderdag voor de Raadkamer verschenen en blijven vast zitten. Een nader onderzoek naar bedreigingen en inbraken gepleegd in de provincie Friesland door de mannen is ingesteld.

Groningen: agressie voor parkeergarage
Een kapotte slagboom en een pijnlijk hoofd waren het resultaat van het agressieve gedrag van een 27-jarige man uit Groningen tegenover een 21-jarige automobilist uit Winsum bij de parkeergarage van de Rademarkt. De Stadjer vond dat de Winsummer bij het inrijden van de garage was voorgekropen en begon de automobilist klappen en trappen te geven. Om aan de klappen te ontsnappen gaf de Winsummer gas en reed door de slagboom heen. De verklaringen van beide mannen zijn opgenomen door de politie.

Groningen: personenbusje total-loss op Zonnelaan Een personenbusje bestuurd door een 29-jarige man uit Groningen werd zwaar beschadigd na een aanrijding met een gelede bus donderdagavond op de Zonnelaan. Het busje bevond zich in de dode hoek van zijn grote broer en raakte in de middenberm vijf palen en een boom en kwam op de andere rijbaan tot stilstand. Er was geen persoonlijk letsel. Het busje werd afgesleept.

Groningen: heler aangehouden
Op het Gedempte Zuiderdiep werd donderdagmiddag een 22-jarige man uit Groningen aangesproken door een onbekend gebleven man of hij een fiets wilde kopen. De koop werd voor 25 gulden gesloten en de Stadjer werd aangehouden voor heling. Hij deed afstand van de fiets en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: dronken rijder veroorzaakt aanrijding Een 50-jarige automobilist uit Oldenhove reed donderdagmiddag vanaf de Zilverlaan weg en botste tegen een geparkeerde auto aan. Toen hij na de boodschappen terug kwam trof hij de eigenaar van de auto en de politie aan. Hij blies een promillage van 1.1 en verklaarde niets van de aanrijding gemerkt te hebben. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Haren: jeugdige fietser breek pols
Op de Middelhorsterweg in Haren kwam donderdagmiddag een 12-jarige fietser uit Zeegse door stuntwerk met zijn rijwiel ten val. Hij brak zijn pols en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man onder invloed valt van balkon
Door een struikelpartij op het balkon van een woning in de Medanstraat viel een 32-jarige man uit Groningen van drie hoog naar beneden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep hoofdletsel en beenletsel op maar was nog aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en uit onderzoek van de politie is gebleken dat de valpartij een ongeluk was.

Groningen: man met patronen aangehouden
In de Hoekstraat zagen agenten een 35-jarige Stadjer donderdagnacht handelen in verdovende middelen. De man ontsnapte in eerste instantie aan de dienders maar werd verderop op de Ebbingebrug gegrepen. Hij was in het bezit van een aantal scherpe patronen, mes en inbrekersgereedschap. Verdovende middelen werden niet bij hem aangetroffen.

Groningen: drinkebroers verwijderd van Martinikerkhof Op het Martinikerkhof heeft de politie donderdagochtend zeven mannen verwijderd die in het openbaar alcohol dronken. Zij kregen allen een bekeuring van 90 gulden. Een van de mannen, een 50-jarige Stadjer, had nog een boete openstaan van 175 gulden of twee dagen hechtenis. Hij is overgedragen aan de justitie.

Delfzijl: politie lost ernstige mishandeling op De politie van Delfzijl heeft het onderzoek naar een ernstige mishandeling van een 17-jarige jongen uit Appingedam op zaterdagnacht 3 juni op de Jachtlaan in Delfzijl nagenoeg afgerond. De politie startte een uitgebreid onderzoek en bracht de zaak in de publiciteit. Aan het begin van deze week meldden zich een aantal jongens uit Appingedam in de leeftijd van 15 en 16 jaar bij de politie in Delfzijl. Een 16-jarige jongen uit de groep verklaarde tegenover de politie dat hij de 17-jarige jongen ernstig had mishandeld. Hij is ter plaatse aangehouden en donderdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris die besliste dat de jongen in bewaring blijft.
Zaterdagnacht 3 juni mishandelde de 16-jarige jongen zijn plaatsgenoot op de Jachtlaan na een woordenwisseling. De 16-jarige jongen sloeg en schopte de 17-jarige jongen die ernstig hoofdletsel opliep en in het ziekenhuis werd opgenomen. Hij stopte zijn mishandeling toen een vriend tegen hem zei dat hij moest stoppen. De mishandelde jongen is inmiddels weer thuis en herstellende. Naar omstandigheden maakt hij het redelijk. De andere jongens uit het groepje die zich melden bij de politie zijn verhoord.

Bellingwolde: auto total loss
Bij een ongeval tussen een tractor en een personenauto op de kruising Tweekarspelenweg met de Nieuwlandseweg in Bellingwolde raakte de personenauto total loss. De bestuurder van de personenauto, een 36-jarige inwoner van Bellingwolde verleende geen voorrang aan de voor hem van links over de Tweekarspelenweg (voorrangsweg) rijdende bestuurder van de tractor, een 26-jarige inwoner van Bellingwolde. De auto werd in de flank aangereden. De betrokken bestuurders bleven ongedeerd. De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Winschoten: forse boete voor snelle Duitser
Een 41-jarige Duitser moest dondermorgen 588 boete betalen nadat hij op de A7 bij Winschoten was betrapt bij het overschrijden van de snelheid. Betrokkene reed met zijn personenauto ruim 170 km/u waar maximaal 120 km/u was toegestaan.

Veendam: rijtuig gestolen
Vanaf een perceel weiland aan de Zuidwending bij Veendam is de afgelopen dagen een rijtuig gestolen. Het reclamebord dat op het rijtuig gemonteerd was is ter plaatse achtergebleven. Het betreft een ijzeren rijtuig (Sjees). De waarde is 1500 gulden. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met het politiebureau in Veendam telefoon 0900-8844.

Sebaldeburen: afvallende lading
Een 37-jarige vrachtautochauffeur uit Sappemeer is donderdagmiddag bekeurd voor afvallende lading, dat terechtkwam op de Woldweg bij Sebaldeburen. Het betrof een grote hoeveelheid gebroken puin dat vanuit de laadbak op de weg terechtkwam en gevaar veroorzaakte voor het andere verkeer. De vrachtautochauffeur werd kort na de melding getraceerd in Grijpskerk. Hij kreeg een bekeuring van 250 gulden. De provincie heeft de weg weer schoon laten maken.

Afwezigheid Afdeling Communicatie

In verband met de afwezigheid van de Afdeling Communicatie op vrijdag 15 juni worden er vrijdagmiddag geen persberichten gepubliceerd. Deze komen zaterdagochtend. Vrijdag is J. Reitsema beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie