Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hogeschool Holland start mastersopleiding verpleegkundige

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOGESCHOOL HOLLAND

Hogeschool Holland start mastersopleiding voor verpleegkundige

In september 2001 start Hogeschool Holland met de mastersopleiding Advanced Nursing Practice (ANP). Afgestudeerden verkrijgen de titel Master of Arts in Advanced Nursing Practice. De nurse practitioner werkt als een autonome professional op het grensgebied van verpleegkundige zorg en medische behandeling (care en cure). De opleiding voorziet in een behoefte aan academisch opgeleide verpleegkundigen die is ontstaan door een taakverschuiving van arts naar verpleegkundige.
Het werkterrein van de advanced practice nurse is primair de patiëntenzorg en de samenwerking met andere disciplines. De afgestudeerden aan deze opleiding beschikken over bekwaamheden waarmee zij in staat zijn om een bijdrage te leveren aan een kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg.

Veel verpleegkundigen blijven het liefst werkzaam in de directe patiëntenzorg. In de directe zorg zijn helaas vaak te weinig ontplooiingsmogelijkheden. De mastersopleiding biedt verpleegkundigen de mogelijkheid zich verder te specialiseren en te ontwikkelen 'aan het bed' van de patiënt. De mastersopleiding is een opleiding die een uitdagende carrière mogelijk maakt, waarin academische bekwaamheden en vaardigheden aan het bed tot hun recht kunnen komen in een relatief autonome verpleegkundige beroepsuitoefening.

Kwalitatief hoogstaand programma
De mastersopleiding van Hogeschool Holland voert het programma uit dat ontwikkeld is door de Hanzehogeschool te Groningen. De reden hiervoor is dat dit programma verpleegkundigen opleidt voor functies in de directe patiëntenzorg. Dit gebeurt vanuit de overtuiging dat verbetering van de zorg noodzakelijk is en dat de komst van de advanced practice nurse leidt tot betere patiëntenzorg. Deze opleiding is gevalideerd door de Dutch Validation Council en dat is een waarborg voor een kwalitatief hoogstaand programma. Het Groningse programma bestaat al enige jaren en is op basis van de ervaringen van de praktijk en de studenten inmiddels (grondig) bijgesteld en hierdoor uitstekend toegesneden op het praktijkveld.

De opleiding duurt twee jaar en het onderwijs in Diemen wordt eens per twee weken verzorgd op vrijdag. Studenten voor de mastersopleiding kunnen zich bij de Hanzehogeschool te Groningen inschrijven. Bij een voldoende aantal inschrijvingen in Groningen start de opleiding tevens aan Hogeschool Holland in Diemen en de Fontys Hogescholen te Eindhoven. In de Amsterdamse regio is al veel belangstelling getoond.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met: Drs. Aart M. Eliens, projectleider, (020) 4951259, e-mail (a.eliens@hsholland.nl)
Mr. Rosalinde Visser, managementassistent, (020) 4951465, e-mail (r.visser@hsholland.nl)

15 jun 01 12:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie