Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin opent roeiaccomodatie van KDR&ZV in Dordrecht

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

15/06/01 Koningin opent roeiaccomodatie Dordrecht

Hare Majesteit de Koningin verricht 15 juni 2001 in Dordrecht de officiële opening van de nieuwe roeiaccommodatie van de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereeniging (KDR&ZV).
De vereniging die dit jaar haar 150 jarig bestaan viert, beschikt sinds vorig jaar over de nieuwe roeiaccommodatie aan het Wantij. De officiële opening vindt nu plaats in het lustrumjaar 2001.

De vereniging telt circa 700 leden, zowel roeiers, zeilers als liefhebbers van de gemotoriseerde pleziervaart. De Koningin is erelid. De KDR&ZV beschikt over drie afzonderlijke locaties in Dordrecht. Naast de nieuwe roeilocatie aan het Wantij, kunnen jachten afmeren in de Nieuwe Haven in de binnenstad en is er een zeillocatie aan het spaarbekken in de Hollandse Biesbosch.

De banden met het Koninklijk Huis dateren al uit de periode dat de KDR&ZV in 1851 werd opgericht. Prins Hendrik (1820 - 1879), ook wel Hendrik de Zeevaarder genoemd, stimuleerde de oprichting van meerdere roeiverenigingen, waaronder de KDR&ZV.
In 1926 heeft Koningin Wilhelmina het predikaat Koninklijk toegekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie