Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reeks professionele beeldschermen van ELSA

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Reeks professionele beeldschermen van ELSA

De nieuwe serie ELSA ECOMO monitors omvat zowel modellen voor gebruikers van 'zware' grafische toepassingen als voor veeleisende telewerkers en consumenten

Nieuwegein, juni 2001 - ELSA introduceert de serie ECOMO professionele beeldschermen. Alle modellen in de serie onderscheiden zich door een exclusief design.
De ECOMO-serie omvat zowel modellen met een beeldbuis (CRT) als 'flat panel' modellen met een TFT LCD-scherm.

Compacte CRT beeldschermen
In de ECOMO monitors wordt gebruikgemaakt van DynaFlat of Diamondtron Natural Flat beeldbuizen met een diagonaal van 17 tot en met 22 inch. Er zijn bovendien twee beeldschermen van respectievelijk 19 en 21 inch met een Flat Display Trinitron beeldbuis in een exclusieve 'metallic' behuizing.

De ELSA ECOMO 321 compacte monitor van 17 inch is bij uitstek geschikt voor veeleisende toepassingen in kleine kantoren en thuis. Dankzij de volstrekt vlakke DynaFlat beeldbuis en de 'refresh rate' van 96 kHz ontstaat ook bij het weergeven in hoge resoluties een volkomen stilstaand, 'flikkervrij' beeld.

De 'allrounder' in de serie is de ELSA ECOMO 521. Dit 19 inch beeldscherm is speciaal ontwikkeld voor multimedia-toepassingen thuis en in kantooromgevingen. De afmeting en positie van de afbeelding kunnen eenvoudig met toetsen worden ingesteld.

De professionele ELSA ECOMO 741 is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met 'zware' applicaties zoals Computer Aided Design (CAD), beeldverwerking, Digital Content Creation (DCC) en Document Image Processing (DIP). De 'refresh rate' van 121 kHz en het fijnmazige pixelmasker van 0,24 mm geven deze monitor een extra hoge beeldkwaliteit. In de representatieve, ergonomische behuizing is een USB-hub geïntegreerd met twee upstream connectoren. Dit is voornamelijk handig bij het gebruik van 2 pc's. Alle standaard USB-apparatuur kan op de USB-hub worden aangesloten -zoals bijvoorbeeld de ELSA MicroLink Fun USB modem- zodat die direct voor de computer beschikbaar zijn.

De 'design' monitor ELSA ECOMO 532 beschikt over een 19 inch Flat Display Trinitron beeldbuis. Het beeldscherm biedt 40 procent méér schermoppervlak dan een 17 inch oplossing en produceert door de 'refresh rate' van 110 kHz een kwalitatief hoogwaardig beeld. Dit beeldscherm zal dan ook veelvuldig toepassing vinden als instapmodel voor CAD, beeldverwerking en het weergeven van stereografische 3D-beelden. Bovendien kunnen ook bij deze monitor de afmeting en de positie van de afbeelding met de toetsen worden ingesteld.
De exclusief ontworpen 'metallic' behuizing maakt dit beeldscherm ook geschikt voor gebruik op representatieve plaatsen zoals directiekantoren en receptiebalies.

Het topmodel in de serie is de ELSA ECOMO 751. Het beeldscherm heeft een 21 inch Flat Display Trinitron beeldbuis en een 'refresh rate' van 130 kHz. De beeldkwaliteit voldoet daarmee aan de hoogste eisen die professionals kunnen stellen. De behuizing is ontworpen in 'metallic' blauw en zilver. De monitor is bovendien uitgerust met een extra signaalingang en een universele USB-hub.

TFT monitors: ergonomisch en functioneel 'design'
De reeks ECOMO 'flat-panel' beeldschermen met een TFT LCD-scherm kent vier nieuwe modellen. De ECOMO 341LCD is een analoog TFT-beeldscherm met een vlak en vertekeningsvrij LCD-display van 15 inch.

Het beeldscherm werkt via slechts één kabel op alle VGA grafische kaarten. Omdat het beeldscherm ongevoelig is voor elektromagnetische velden, kan het ook daar worden ingezet waar CRT-beeldschermen niet functioneren.

De ELSA ECOMO 440LCD is door zijn aantrekkelijke uiterlijk en uitstekende verhouding tussen prijs en prestaties geschikt voor toepassing in callcenters, kantoren en andere representatieve werkplekken. Het 17,1 inch TFT LCD-scherm heeft een maximale resolutie van 1290 x 1024 pixels in TrueColor en kan worden aangesloten op iedere analoge VGA-kaart.

Het beeldscherm van de ELSA ECOMO 460LCD monitor kan een kwart slag worden gedraaid zodat beelden zowel in 'portrait' als 'landscape' kunnen worden weergegeven. De voet is traploos over een traject van 5 centimeter in hoogte verstelbaar. De monitor is in antraciet uitgevoerd en heeft een zilvergrijs front. Dit beeldscherm heeft zowel een analoge als een digitale signaalingang zodat het kan worden aangesloten op zowel de conventionele VGA-kaarten als op grafische kaarten met de nieuwste digitale technologie.

Vlaggenschip in de serie 'flat panel' TFT LCD-monitors is de ELSA ECOMO 660LCD. Ook deze monitor is 90° roteerbaar. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1280 x 1024 pixels in TrueColor en kan worden aangestuurd door hetzij de analoge grafische kaart, dan wel digitaal door een Digital Visual Interface (DVI). In het laatste geval blijven de digitaal-naar-analoog (DA) en analoog-naar-digitaal (AD) conversies achterwege, zodat een nog betere beeldkwaliteit wordt bereikt. Het beeldscherm heeft ook een DVI-uitgang waarmee multi-screen toepassingen kunnen worden gerealiseerd.

Prijzen
Onderstaande prijzen zijn adviesprijzen inclusief 19% btw zoals die gelden bij het verzenden van dit bericht. Actuele prijsinformatie kan worden opgevraagd bij (l.t.vrugt@inter.nl.net)

CRT MONITOREN
ECOMO 321 fl. 979,--
ECOMO 521 fl. 1.577,--
ECOMO 532 fl. 1.839,--
ECOMO 741 fl. 3.125,--
ECOMO 751 fl. 3.299,--

TFT MONITOREN
ECOMO 341 LCD fl. 1.999,-
ECOMO 440 LCD fl. 3.699,--
ECOMO 460 LCD fl. 4699,--
ECOMO 660 LCD fl. 6049,--

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, grafische kaarten en monitoren.
ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan) , Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België).
Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland. ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

Voor productinformatie kunt u bellen met ELSA op +32 9 382 72 62

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie