Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Sittard: hennepplantage in huis

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 15-06-2001 Persberichten district Sittard (JvK/11.30 uur)

Sittard, hennepplantage in huis
Donderdagavond omstreeks 21.30 uur werd de politie van Sittard naar de Frans Erensstraat gestuurd omdat daar al geruime tijd de voordeur van een woning open stond. Ter plaatse gekomen bleek dit inderdaad het geval te zijn. Om te kijken of er eventueel was ingebroken betraden de agenten de woning. Daarbij stuitte de politie op de slaapkamers en op de zolderverdieping op professioneel ingerichte hennepplantages. Een gedeelte van de planten was reeds geoogst zo bleek uit de aangetroffen restanten. De overige planten werden vernietigd en de technische installatie werd ontmanteld en in beslag genomen. De bewoner, die thuis niet werd aangetroffen, zal zich op een nader tijdstip moeten verantwoorden voor de hennepkweek.

Sittard, insluiper betrapt
Op woensdag 13 juni werd uit de klaslokaal van de Stadssjool aan de Vastradastraat een beurs van een van de leerkrachten gestolen. Leerlingen van deze school hadden die dag een vreemde man in het gebouw gezien die mogelijk in aanmerking kwam voor deze diefstal. Deze persoon was echter niet meer aanwezig.
Donderdag omstreeks 11.10 uur werd dezelfde persoon weer gesignaleerd in de school. Leerkrachten hebben hem meegenomen naar de lerarenkamer en waarschuwden de politie. Geconfronteerd met de diefstal bekende de man, een 19-jarige inwoner van Sittard, de diefstal te hebben gepleegd. Op zijn aanwijzing werd de portemonnee aangetroffen. De man werd aangehouden en ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie