Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Is gemodificeerd zetmeel genetisch gemodificeerd?

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Is gemodificeerd zetmeel genetisch gemodificeerd?

Nee, dit heeft niks met elkaar te maken. De verwarring ontstaat door het begrip gemodificeerd. Dat betekent niets anders dan gewijzigd, veranderd. Gemodificeerd zetmeel is zetmeel zoals dat van nature voorkomt in bijvoorbeeld aardappelen. Dit zetmeel wordt in de chemische industrie een klein beetje bewerkt om het effectiever te laten binden. Veel bestanddelen in ons eten zijn tijdens hun productie chemisch veranderd, of zelfs helemaal chemisch gemaakt.

Genetische modificatie is het veranderen van planten, dieren en micro-organismen (zoals bacteriën en schimmels) met behulp van moderne biotechnologie. Daarbij worden rechtstreeks veranderingen aangebracht in het DNA, dat is de streepjescode met daarop de erfelijke eigenschappen die in alle cellen van een levend wezen aanwezig is. Meer informatie over moderne biotechnologie vindt u op onze biotechnologie-site.

De Nederlandse overheid wil graag weten hoe de bevolking aankijkt tegen genetisch gemodificeerd voedsel. Daarom wordt het Publieke Debat Eten en Genen georganiseerd. Dit debat start 25 juni en loopt nog het hele jaar door.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie