Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS blikt vier keer terug met 'Sport in Beeld'

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NOS
Zoek soortgelijke berichten
NOS

Vier keer 'Sport in Beeld' bij de NOS
15-06-01
NOS Studio Sport blikt op vier woensdagavonden in de zomer terug op belangrijke sportgebeurtenissen uit het verleden. De vier terugblikken worden uitgezonden op 20 en 27 juni, 4 juli en 8 augustus. Ze worden uitgezonden onder de noemer Sport in Beeld, de oude naam van Studio Sport. De vier documentaires gaan over het WK voetbal in 1978 in Argentinië, de Olympische Spelen in Mexico City in 1968, de Tour van 1968 en het ontstaan van het betaald voetbal in Nederland.

De eerste Sport in Beeld-documentaire op woensdag 20 juni (Nederland 2, 20.30-22.00 uur) behandelt het beruchte wereldkampioenschap voetbal van 1978 in Argentinië. Het Nederlands elftal werd tweede, na in de finale verloren te hebben van gastland Argentinië. Aan het WK gingen tal van protesten vooraf i.v.m. de mensenrechtenschendingen in Argentinië. Oud-spelers van het Nederlands elftal, waaronder Johan Neeskens en Ruud Krol, kijken na 23 jaar terug op dit rumoerige WK.

Ook komt de Argentijn Mario Kempes aan het woord die twee maal scoorde in de finale en die uiteindelijk met 31 door de Argentijnen werd gewonnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie