Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP levert optimaal beschikbare oplossingen voor e-business

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HP ontwikkelt en test Oracle 9i-clustertechnologie op HP-UX
HP levert optimaal beschikbare oplossingen voor e-business

Amstelveen, 15 juni 2001 - Hewlett-Packard heeft de nieuwe clustertechnologie voor de Oracle 9i-database getest op het HP-UX-platform en met HP-hardware met maximaal zestien nodes. Gebruikers die de zeer schaalbare Oracle 9i Real Application Clusters (RAC) gebruiken in combinatie met HP-platforms krijgen hiermee de beschikking over een geoptimaliseerde internetinfrastructuur voor e-business. De schaalbaarheid is nagenoeg ongelimiteerd en de beschikbaarheid zeer hoog.

HP's ontwikkeling van het Hyper Messaging Protocol (HMP) vormt een belangrijk onderdeel van de Oracle 9i clustertechnologie. HMP zorgt ervoor dat servers aan elkaar kunnen worden gekoppeld met een grote bandbreedte en beschikbaarheid. Samen met HP MC/Serviceguard clustersoftware vergroot HMP de schaalbaarheid en prestaties van Oracle 9i RAC.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Oracle is een geregistreerd handelsmerk van Oracle Corporation.

HP-UX versie 10.20 en later en HP-UX versie 11.0 en later (zowel in 32- als 64-bit configuratie) op alle HP 9000 computersystemen zijn OpenGroup UNIX 95 merkproducten.
UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie