Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AKO neemt zeven stationswinkels van Bruna over.

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron
P E R S B E R I C H T

Gilze, 15 juni 2001

AKO neemt zeven stationswinkels van Bruna over.

Audax is met Bruna te Houten overeengekomen dat op korte termijn zeven Bruna stationswinkels worden overgenomen door Audaxdochter AKO . De betreffende winkels zijn gevestigd op NS-stations in de regio's Limburg, Twente en Midden/West-Nederland. Na de overname heeft AKO ruim 60 winkels, waaronder 25 op de NS-stations. AKO maakt onderdeel uit van het uitgeversconcern Audax. Volgens de onlangs aangetreden Voorzitter van de Hoofddirectie, Carel Bikkers MSc, is een sterke retaildivisie van strategisch belang voor het uitgeven en distribueren van gedrukte media. De overname past in het beleid van AKO om winkels te openen op 'high traffic' locaties. AKO wil sterk groeien op de NS-stations, luchthaven Schiphol, stadscentra en grote winkelcentra. De huidige AKO stationswinkels waren voornamelijk te vinden op de grote stations in de Randstad. De overname zal positieve consequenties hebben voor de werkgelegenheid. Naast de huidige Bruna-medewerkers, die allen meegaan naar AKO, verwacht AKO door omzetgroei in de nabije toekomst extra medewerkers nodig te hebben. De Bruna-winkels zullen zo snel mogelijk worden omgebouwd naar de AKO-formule. AKO voert een zeer toegankelijke winkelformule, waarbij een ruim assortiment boeken, kranten en tijdschriften open en duidelijk gepresenteerd wordt.

Opening nieuwe winkel Hoog Catharijne
Naast de verwerving van deze locaties opent AKO binnenkort een compleet nieuwe winkel in winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. (einde persbericht)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie