Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeildoek op gevel in kader van Gent Cultuurstad

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

H e t z e i l d o e k v a n T e P u t t e (15/06/2001)

Wegens restauratiewerken staat het huis De Fonteyne aan het Goudenleeuwplein momenteel in de stellingen. De gevel van dit huis is een opmerkelijk voorbeeld van 16de-eeuwse renaissancearchitectuur. Hij is uitgewerkt in baksteen en kalkzandsteen en heeft een typische in- en uitzwenkende geveltop. Naar aanleiding van de tentoonstelling Een groots werk van ontbloting? (Bijlokemuseum tot 1 juli 2001) werd het initiatief genomen om de gevel te visualiseren op een zeildoek tegen de stelling. Hiervoor werd een ingekleurde reconstructietekening gebruikt. De voorbijgangers krijgen hierdoor reeds een voorsmaakje van de toestand na de restauratie.

Het zeildoek is een realisatie van Gent Cultuurstad vzw, de Dienst Monumentenzorg, de Werkgroep Huizenonderzoek in Gent en de Dienst Stadsarcheologie, met medewerking van VIP Steigerbouw en architect Luc Vertongen.

Informatie

Gent Cultuurstad vzw, Bijlokekaai 7b, 9000 Gent, tel. (09)269 87 93, fax (09)233 07 09, e-mail (wout.devuyst@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie