Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Sint-Niklaaskerk tijdens Gentse Feesten 2001

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

G e n t s e F e e s t e n 2 0 0 1 D i e n s t M o n u m e n t e n z o r g - S i n t - N i k l a a s k e r k (15/06/2001)

Rendez-vous onder het gewelf van de Sint-Niklaaskerk.

Er wordt dapper gerestaureerd in de Sint-Niklaaskerk aan de Korenmarkt, maar het publiek kan daar weinig van merken. Men krijgt niet echt het gevoel dat daar veel gebeurt.

Daarom zal de Dienst Monumentenzorg tijdens de Gentse Feesten de bezoekers de kans geven de steigerwerken van het kerkschip te beklimmen.

Zo zullen zij ter hoogte van het triforium - dat is de loopgang tussen de arcaden en de vensters - dus van heel dichtbij, de gerestaureerde gewelven, de gotische ramen, de zuilengangen en de pijlerbundels kunnen bekijken.

Vanuit de hoogte worden tevens vensters geopend op de al gerestaureerde dwarsbeuk, vieringtoren en koor. Een adembenemend zicht.

Op de voorlopige tussenvloer onder de gewelven wordt een kleine tentoonstelling aangeboden met fotos van het fameuze Cavaillé-Collorgel van de Sint-Niklaaskerk. Ook al een revelatie, want het orgel zit al meer dan veertig jaar ingekapseld om het voor stof- en vochtschade te behoeden.

Om redenen van veiligheid en organisatie moeten de bezoekers in groep de traptoren bestijgen en in groep terug naar beneden komen. Iedere groep krijgt een half uur om rustig deze sportief-culturele klim te volbrengen. De toegang gebeurt langs de Sint-Michielskapel in de Cataloniëstraat.

Praktisch

Begeleid bezoek aan het gerestaureerde bovendeel van de middenbeuk met panoramisch zicht op het koor van de kerk, van zondag 15 tot en met
zondag 22 juli 2001 om 10 uur, 10.20 uur, 10.40 uur, 11 uur, 11.20 uur en 11.40 uur. Fototentoonstelling rond het Cavaillé-Collorgel door Joris De Henau.

Ingang: Cataloniëstraat, Sint-Michielskapel.

Informatie

Dienst Monumentenzorg, Veldstraat 55, 9000 Gent, tel. (09)269 37 30,

fax (09)269 37 55, e-mail (monumentenzorg@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie