Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: verdachte aangehouden

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 15-06-2001
1ePersberichtvrijdag15juni2001


Politiebericht

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagavond rond 21.00 uur is op de Muschenbergweg een 15-jarige bromfietser uit Eindhoven gecontroleerd. De jongen droeg geen helm en de bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Vervolgens gaf de jongen een valse naam op. De aangehouden verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte in slaapkamerkast aangetroffen Donderdagavond rond 22.30 uur trof de 54- jarige bewoonster bij thuiskomst in haar woning op de Venstraat een onbekende man in haar slaapkamerkast aan. Zij waarschuwde de poli-tie, die de indringer uit de kast haalde. De 32-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats is aangehouden. Onbekend is hoe de verdachte de woning binnendrong. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Donderdagavond rond 23.30 uur zijn op de Oude Bosschebaan twee mannen, 20 en 22 jaar oud, uit Hilversum en Blaricum aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op de Boschdijk een 43-jarige fietser uit Eindhoven mishandeld. De Eindhovenaar zag de mannen daar op het fietspad lopen. Hij riep naar hen om zodoende door te kunnen fietsen. De Eindhovenaar kreeg de vrije doorgang en fietste hen voorbij. Plotseling voelde de fietser dat hij van achteren in zijn nek werd beetgepakt. Vervolgens werd hij met kracht van zijn fiets getrok-ken. De fietser kwam ten val. Een van de mannen kwam boven hem hangen. De Eindhovenaar trapte de man, die achterover viel. Hierop kon het slachtoffer wegkomen. Het slachtoffer klaagde over pijnlijke polsen.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 1.30 uur is op de Paradijslaan een 33-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Getuigen zagen dat de man daar een ruit van een toegangsdeur van de flat aan het ingooien was. Zij waarschuwden de politie, die de man daar aantrof. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Vrijdagmorgen om 3.02 uur is op de Stationsweg een 41-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Getuigen zagen dat de man daar aan een geparkeerde auto stond te rommelen. Zij waarschuwden de politie die de man daar aantrof. Bij onderzoek bleek een geparkeerde auto te zijn opengebroken. Bij de fouillering van verdachte werd inbrekerstuig aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Vrijdagmorgen om 4.40 uur is op de Willem van Hornestraat een 20-jarige man uit Eindho-ven aangehouden. Een politiesurveillance zag op de hoek Tongelresestraat - Geldropseweg twee mannen met een fiets staan. Zij spraken de mannen aan, die daarop hard wegliepen. De Eindhovenaar kon worden aangehouden. Bij onderzoek bleek de fiets vanaf de Haven-straat te zijn gestolen. Verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: PSV middenstip doelwit van vandalen
Vrijdagmorgen rond 5.20 uur zag een politiesurveillance op de Glaslaan drie mannen weglopen van een geparkeerde auto. Een van hen droeg een rugzak. Zij vielen op door hun gedrag. De agenten spraken hen aan, waarop de mannen te kennen gaven te willen gaan stappen in de binnenstad. De agenten vonden dit niet zo geloofwaardig gezien het late tijdstip. Bij navraag bleken de mannen uit Enschede afkomstig te zijn. Met toestemming van betrokkene werd diens rugzak bekeken. In de rugzak werd een klimtouw, een hakbijl, een breekijzer, een schepje en een FC Twente shawltje aangetroffen. Op de vraag wat zij van plan waren gaven zij te kennen de middenstip van het PSV voetbalveld te willen jatten. Hun snode plan kon in de kiem worden gesmoord. Tevens blijkt dat de grasmat uit het stadion weg is in verband met vernieuwing.

Helmond: Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Donderdag rond 18.00 uur zijn in een winkel op de Markt twee 13- jarige jongens uit Hel-mond aangehouden. Beveiligingsmedewerkers zagen dat de jongens daar kleding, ter waar-de van fl. 149,80, wegnamen zonder deze bij de kassa te betalen. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Donderdagavond rond 22.20 uur raakte bij een aanrijding op de kruising HeistraatPistorius-straat een 29-jarige bromfietser uit Helmond gewond. Hij reed over de Heistraat richting Oostende. Voor hem reed een 31-jarige automobilist uit Helmond. De automobilist remde af en sloeg linksaf naar de Pistoriusstraat. De bromfietser haalde op dat moment de auto in. Hij kwam in aanraking met de auto en viel. De bromfietser klaagde over pijn aan zijn hoofd en been. Bij controle bleek de bromfietser gedronken te hebben. Hij blies 1,10 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Son: Diefstal auto
Donderdag tussen 20.00 en 20.30 uur is vanaf de 4000 een zwarte personenauto, Honda Accord, kenteken JS-DR-62, gestolen.

Heeze: Alcohol
Een 19-jarige bromfietser uit Eindhoven is vrijdagmorgen rond 2.45 uur op de Ginderover ge-controleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. De man blies 0,70 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van Fl. 160,-opgelegd.

Vrijdagmorgen rond 2.50 uur is op de Nieuwendijk een 19-jarige bromfietser uit Eindhoven gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,80 pro mille. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van Fl. 160,- opgelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie