Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 09.45 uur
Verdachte recalcitrant na aanhouding

UTRECHT Naar aanleiding van een vechtpartij op het Neude heeft de politie donderdagavond een verdachte aangehouden en ingesloten op het bureau.

Omstreeks kwart voor negen zouden drie mannen betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. Via cameratoezicht werd gezien dat er sprake was van twee verdachten en een slachtoffer. De twee verdachten zouden in een auto zitten op het Neude.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de twee mannen in de auto te voldoen aan het opgegeven signalement. Uiteindelijk werd degene die daadwerkelijk geslagen had aangehouden. De man weigerde zijn naam op te geven en mee te werken aan zijn aanhouding.

Op het bureau bleef de aangehouden man zich recalcitrant gedragen door agenten te bedreigen en tegen de deur van een ophoudruimte te schoppen. Na onderzoek bleek dat de verdachte, een 24-jarige man uit Utrecht, nog gesignaleerd stond voor een openstaande boete.

Omdat het inmiddels door de politie aangetroffen slachtoffer geen aangifte wenste te doen is de verdachte, nadat de openstaande boete was voldaan, weer heengezonden.

Invalide vrouw mishandeld en beroofd

UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks twee uur is een invalide vrouw op de Vrouwjuttenhof mishandeld en beroofd.

De vrouw, een 50-jarige inwoonster van Utrecht, reed met haar invalide scooter over de Twijnstraat in de richting van het Vrouwjuttenhof. Ter plaatse van het braakliggende terrein ter hoogte van het Vrouwjuttenhof werd de vrouw in haar nek gegrepen. De nog onbekend gebleven dader eiste de invalide scooter van de vrouw. De vrouw gaf te kennen deze niet af te willen staan.

De dader was met dit antwoord niet tevreden en greep de nekbrace van de vrouw met beide handen en drukte deze met kracht in haar keel. Vervolgens rukte de man een ring van haar vinger en rende weg in de richting van de Twijnstraat.

De politie is op zoek naar de dader van deze laffe beroving. De dader had een negroïde uiterlijk, was ongeveer 35 jaar en 1.70 meter lang. Tevens had man rastavlechten met kraaltjes in zijn haar en droeg hij een groene broek.

Eventuele getuigen van deze beroving worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Paardenveld, telefoonnummer 0900 8844.

Autodieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks kwart voor één zijn op de Europalaan vier mannen in een gestolen auto aangehouden.

Tijdens een controle kwam de politie erachter dat de bestuurder van een personenauto niet in het bezit was van een rijbewijs. Tevens werd duidelijk dat de auto in de regio Kennemerland was gestolen. De bestuurder en drie inzittenden, in de leeftijd van 35 tot 41 jaar, afkomstig uit respectievelijk Amsterdam, Diemen en Ermelo, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Drie van de vier mannen zitten nog op het bureau en worden overgedragen aan de politie in Kennemerland, die de zaak verder zal onderzoeken.

Man in vrieskist

UTRECHT In een zaak aan de Witte Vrouwenstraat heeft de politie donderdagochtend een merkwaardige vondst gedaan. De politie kreeg een melding van een mogelijke inbraak in de zaak. Samen met de eigenaar maakten de agenten een rondje door de zaak en zagen in de keuken een vrieskist staan die enigszins bewoog.

Bij opening van de kist zagen de agenten een man liggen die in diepe slaap leek. Na enig schudden stapte de man, een 36-jarige inwoner van Roosendaal uit de kist. De man is af en toe werkzaam in de zaak en bracht er af en toe de nacht door. De eigenaar van de zaak was hier niet van de op de hoogte en verkeerde in de veronderstelling dat er was ingebroken.

Doortastend optreden voorkomt overval
UTRECHT Dankzij doortastend optreden van de eigenaar van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg is donderdagavond rond acht uur een overval voorkomen.

De man, een 30-jarige Utrechter, was achter in de zaak toen hij vanuit de winkel kabaal hoorde. Zijn daar aanwezige vrouw stond met een nichtje in de winkel toen een man met veel lawaai de winkel binnenkwam en onder dreiging van een vuurwapen geld eiste.

De eigenaar reageerde direct door het overvalalarm in te schakelen en de winkel binnen te stappen. Na een korte worsteling met de overvaller ging deze laatste er lopend vandoor. Een uitgebreide zoekactie in de omgeving heeft niet tot resultaat geleid.

Het signalement van de dader luidt: licht getinte jongen tussen de 15 en 20 jaar, gekleed in een blauwe spijkerbroek, donkergrijs sweatshirt en een baseballpet met zwarte klep. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Utrecht Noord, telefoonummer 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie