Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regering verleent Expansiesteun aan Conwed Plastics in Genk

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 15 JUNI 2001

Expansiesteun voor Conwed Plastics in Genk

Op voorstel van de Vlaamse Economieminister Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering ermee ingestemd econo- mische-expansiesteun te verlenen aan nv Conwed Plastics in Genk.

Conwed Plastics werd in 1967 in Minneapolis (VS) opge- richt. Tien jaar later, in 1977, werd een tweede fabriek in Athens, Georgia (VS) geopend. In 1985 werd de firma verworven door Leucadia National, een New-Yorkse beursgenoteerde Holding. In 1989 werd een Europees dis- tributiecentrum geopend in België.

Conwed Plastics vervaardigt en verkoopt producten uit geëxtrudeerd plastic of geëxtrudeerde plasticnetten, en bezit een groot marktaandeel (70 %) in de Verenigde Staten. In Europa daarentegen is het marktaandeel minder dan 10 %. De producten vinden hun toepassing in de land- bouw, de bouw, de binnenhuisinrichting, de verpakkings- en andere industrieën en dergelijke meer. Daarnaast pro- duceert Conwed Plastics een unieke specialiteit: licht- gewicht biaxiaal georiënteerd gaas. Dit product wordt gebruikt als versteviging van autozetels, bescherming tegen gronderosie, oogsthulp, dakbedekking voor open spoorwagons, versteviging van onderdelen voor matrassen en wegwerpbare stofdoeken.

Eind jaren 90 bevond de onderneming zich in een positie waarbij verdere uitbreiding van de capaciteit beperkt was. Zij is dan de mogelijkheden voor capaciteits- uitbreiding gaan onderzoeken. Eén van die mogelijkheden was de oprichting van een nieuwe fabriek in België, het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk. Een andere mogelijk- heid bestond erin om productielijnen toe te voegen aan de bestaande productie-eenheden in de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd er gekozen voor de oprichting van een nieuwe fabriek te België. De onderneming zag in dat een fabriek in Europa een veel betere service zou kunnen bie- den aan de plaatselijke klanten.

Men verwacht dat de Belgische productie-eenheid volledig operationeel wordt tegen 2002. Men is ook van plan om in de Belgische fabriek producten te maken voor export naar Japan, Latijns-Amerika, Azië en Australië. De landen die vanuit de nieuwe fabriek in Genk vooral zullen worden bevoorraad zijn het VK, Frankrijk, Spanje, Italië, Neder- land, Zwitserland, Duitsland, Australië, de Baltische Staten, Scandinavië, het Midden-Oosten en het Verre Oosten.

Het investeringsprogramma heeft enerzijds betrekking op de uitbreiding en aankoop van bestaande gebouwen en anderzijds op nieuw materieel & machines, waaronder een bi-axiale rekmachine en 5 extrusielijnen.

De totale investeringskost bedraagt 891.294.000 fr.

Door de investeringen wordt er bijkomende werkgelegenheid voor 63 personen in het vooruitzicht gesteld.

persinfo : Marc De Roeck, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel. 02 553 64 11 e-mail: (persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie