Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controle naleving regels 'paarden op de weg' in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Team Handhaving gaat controleren op naleving regels 'paarden op de openbare weg'

De gemeente Zoetermeer, als beheerder van het openbaar gebied (wegen, parken en plantsoenen), wordt te vaak geconfronteerd met schade aan plantsoen en park, veroorzaakt door paarden. Het Team Handhaving gaat vanaf heden strenger controleren op de gedragsregels aangaande paarden op de openbare weg. Het is gebleken dat niet iedere ruiter of bestuurder op de hoogte is met de wettelijke regelgeving, waardoor gemakkelijk schade kan ontstaan.

Samenvatting bestaande regels
Zowel in de Algemeen Plaatselijke Verordening Zoetermeer (APV) zijn regels te vinden die iets zeggen over het gedrag van ruiters en/of geleiders van rijdieren te maken hebben als ook in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

Art.5.4.1 lid 1 APV
Het is in een voor het publiek toegankelijke park of plantsoen of in bij de gemeente in onderhoud zijnde groenstroken, grasperken of bloembakken verboden schade toe te brengen aan een boom of een bloem- of heesterperk, dan wel aldaar bloemen te plukken.

Art.5.4.1.lid 2 APV
Het is verboden in een voor recreatief gebruik beschikbaar terrein, park, plantsoen, een van gemeentewege aangelegde beplanting of bos of op het strand zich met een rij- of trekdier buiten een ruiterpad te bevinden.

Art.8 RVV 1990
Ruiters gebruiken het ruiterpad. Zij gebruiken de berm of de rijbaan indien een ruiterpad ontbreekt.

Art.10 RVV 1990
Andere bestuurders dan fietsers, bromfietsers, bestuurders van een invalidenvoertuig en ruiters, gebruiken de rijbaan. En volgens het RVV 1990 zijn alle weggebruikers, behalve voetgangers, bestuurder. Met andere woorden: de koetsier (de bestuurder) is verplicht de rijbaan te gebruiken.

Overtreding van de bepalingen van het RVV 1990 kost in eerste instantie de overtreder fl 30,00. Overtreding van de genoemde bepaling van de APV kost de overtreder in eerste instantie fl 60,00.Gemeente Zoetermeer © June 2001

Last update: 15 June 2001 (14:28)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie