Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste nieuwbouw Brede school in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 15 juni 2001, no. 100

Tafelbergplein heeft primeur

Eerste nieuwbouw Brede school

Na een voorbereiding van ruim een jaar is een begin gemaakt met de eerste nieuwbouw van een brede school in Eindhoven. Het betreft de Driesprong aan het Tafelbergplein in Tongelre. Bij de basisschool (12 lokalen) worden gehuisvest: Korein kinderopvang en Loket W met een peuterspeelzaal en een drietal ruimtes voor het buurtwerk. Verder wordt in één lokaal van Loket W een zogenoemd digitaal trapveldje gerealiseerd in het kader van kenniswijk.

Investering
Voor het gedeelte van het gebouw van Loket W (peuterspeelzaal en buurtwerk) heeft de gemeenteraad twee jaar geleden al ruim één miljoen gulden beschikbaar gesteld. Behalve dat bedrag leveren ook de school en kinderopvang een substantiële financiële bijdrage. In totaal gaat het gebouw ruim vijf miljoen gulden kosten. Dank zij het uitgekiende ontwerp van architect Kandelaars en een concurrerende aanbesteding zal de eerste nieuwbouw brede school gerealiseerd worden binnen het beschikbare budget. Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij Woonveste te Mierlo bouwt de brede school

Split-level
Het gebouw bestaat uit drie lagen. In overleg met omwonenden is er gekozen voor ruimtes in het souterrain voor Loket W. Behalve spreekkamers, zijn daar ook een professionele keuken, een handvaardigheidruimte en het digitaal trapveldje te vinden. Omdat vooral deze ruimtes voor de buurt bedoeld zijn, liggen ze aan de voorkant van het gebouw. Ze zijn voor buurtbewoners direct bereikbaar en zijn ook 's avonds bereikbaar.
Op de begane grond zijn de lokalen voor het peuterwerk en de jongste kinderen van de basisschool. Een centrale hal en een speellokaal maken de begane grond compleet. Een verdieping hoger worden de werkruimtes voor de directie, bijzondere ruimtes en spreekkamers gerealiseerd. Daarbij nog twee klaslokalen en twee huiskamers voor de buitenschoolse opvang. De bovenste verdieping is helemaal gereserveerd voor klaslokalen.

Overleg met de buurt
Tijdens de voorbereidingen is er constructief overlegd met de omwonenden en ouders van de school. Zo is er afgesproken dat er aan de Poeijerstraat een oversteek wordt gemaakt waarlangs de kinderen de school veilig kunnen bereiken. Verder worden er extra parkeerplaatsen aangelegd en wordt erover gedacht het parkje een opknapbeurt te geven. Een deel van het Tafelbergplein wordt in de toekomst gebruikt als speelplaats voor de oudste kinderen.

Er is een website met foto's van de maquette: www.dse.nl/driesprong

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie