Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Britse en Amerikaanse boektitels bij bol.com Nederland

Datum nieuwsfeit: 15-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Nieuwegein, 15 juni 2001

250.000 BRITSE EN 450.000 AMERIKAANSE BOEKTITELS BIJ BOL.COM NEDERLAND

Stephen King in het Engels op z'n Hollands in huis

Achter een nieuw tabblad op de site www.bol.com gaat vanaf vandaag een reusachtig assortiment schuil van ruim 250.000 Britse en 450.000 Amerikaanse titels - het grootste aanbod Engelstalige boeken in Nederland. Alles werkt precies als bij de Nederlandse boeken, inclusief vertrouwde Hollandse acceptgirokaarten en de bescheiden verzendkosten (NLG 3,95 per bestelling, ongeacht het aantal bestelde boeken). Ook de prijs van de boeken zal 'concurrerend' zijn, tot tientallen procenten goedkoper dan in de Nederlandse boekwinkels. Nederland is dol op Engelstalige boeken - van wetenschappelijke literatuur tot de nieuwste Stephen King. Om die snel en betaalbaar te pakken te krijgen was vaak nogal lastig. Daar brengt bol.com nu verandering in.

Om snel te kunnen leveren, heeft bol.com een afzonderlijk magazijn ingericht met een selectie gangbare titels. Deze zijn daardoor net zo snel in huis als Nederlandse - binnen twee werkdagen. Voor overige titels heeft bol.com een directe leveringslijn met de grootste Engelse en Amerikaanse distributeurs, respectievelijk Gardners en Ingram. Deze samenwerkingsverbanden maken een levertijd van drie tot vijf dagen mogelijk. In Nederland verzorgt DOCdata het logistieke traject van alle Engelstalige boeken. De verzending van cd's, video's en dvd's besteld bij bol.com nam DOCdata al voor haar rekening.

Uit onderzoek blijkt dat de 'grote' categorieën detectives, verhalen en romans zijn, en vanzelfsprekend wetenschap, managementboeken en hobby. Daarnaast is er naar verwachting veel belangstelling voor internationale literatuur, die vaak in het geheel niet in het Nederlands vertaald is.

"De vraag wanneer we Engelstalige boeken gaan leveren is zo ongeveer de meestgestelde die we krijgen", aldus Daniel Ropers, managing director bol.com Nederland. "Het doet me enorm veel genoegen dat we nu gaan starten. In Groot-Brittannië publiceren ze de prachtigste boeken over tuinieren, golfen of reizen. Onderwerpen die in de VS aan de lopende band nieuwe titels opleveren zijn marketing en management. Via omwegen waren die meestal wel te pakken te krijgen, maar dat is nu veel eenvoudiger geworden - liefhebbers kunnen de mooiste boeken van de wereld nu bij wijze van spreken met een enkele muisklik bestellen. En dit wordt nog aantrekkelijker door de lage verzendkosten en de mogelijkheid per acceptgiro te betalen."

Bol.com is in Nederland marktleider in de online verkoop van boeken, cd's, dvd's en video. Bezoekers van de website hebben toegang tot ruim 140.000 Nederlandstalige en 700.000 Engelstalige boektitels, 300.000 cd's en 4.500 films. Bol.com Nederland is onderdeel van DirectGroup Bertelsmann, dat wereldwijd meer dan 60 miljoen klanten en leden bedient. DirectGroup Bertelsmann bundelt de activiteiten die gericht zijn op 'communities' zoals boeken- en muziekclubs en e-commerce websites voor multimedia en entertainment.

# # #

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: DLV Public Relations
Christel van der Boom
Tel.: +31 (0) 23-554 2030
(info@dlvpr.nl)
www.dlvpr.nl/pressroom

bol.com Nederland
Daniel Ropers
Tel.: +31 (0)30-600 8888
www.bol.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie