Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huldiging Leidse melkkoeien

Datum nieuwsfeit: 16-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Huldiging Leidse koeien

Zaterdagmorgen 16 juni a.s. om 10.00 uur zal loco-burgemeester Pechtold namens het Leidse gemeentebestuur aanwezig zijn bij de huldiging van drie zeer productieve Leidse melkkoeien. De koeien van de familie Van der Post staan op de 'Elza Hoeve', Vlietweg 82, en hebben zich de afgelopen jaren onderscheiden op het gebied van melkproductie. Naast Dina 12 heeft nu ook Libella 4 de grens van 100.000 kg melk (levensproductie) bereikt. De derde koe (Carla 22) heeft tot nu toe in haar leven meer dan 120.000 kg. melk geproduceerd. De melk van deze koe laatste bevatte meer dan 10.000 kg vet en eiwit. Carla 22 wordt dan ook gehuldigd voor het hoogst bereikbare predikaat in Nederland: '10.000 kg vet en eiwit levensproductie'.
De familie Van der Post zal in het totaal vier onderscheidingen in ontvangst nemen: twee maal een zilveren koe (voor Dina 12 en Libella 4) en twee speciale gedenkborden (voor Carla 22). Daarnaast worden de bijbehorende oorkondes overhandigd.

Deskundigen zijn van mening dat met name de goede verzorging van de koeien tot dit bijzondere resultaat heeft geleid. Zij zijn van mening dat Van der Post op overtuigende wijze laat zien dat een mooie koe ook heel goed kan produceren. Enkele jaren geleden is Libella 4 nog aanwezig geweest op de Europese kampioenschappen melkkoeien in Barcelona.

De huldiging is een initiatief van Coöperatieve Rundveeverbetering Delta (verantwoordelijk voor stamboekregistratie, melkproductie-controle (hoeveelheid en kwaliteit) en kunstmatige inseminatie), de zuivelfabrikant (Melkunie Campina) en de leverancier van het veevoer (Cavo Latuco).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie