Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 16-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 16 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: poging diefstal fiets
In de Gelkingestraat werd een 32-jarige man zonder vaste woonplaats zaterdagochtend aangehouden omdat hij bezig was met een steen een kabelslot te bewerken. De man werd aangehouden voor poging van diefstal van een fiets en na verhoor op het bureau op vrije voeten gesteld.

Groningen: dronken rijder ramt palen
Getuige zagen een 23-jarige automobilist uit Emmen vrijdagnacht een stoeprand raken bij de Plantsoenbrug en de auto in het plantsoen verdwijnen. In het park ramde de auto twee palen en verliet de Emmenaar de auto en liep richting centrum. Hij kon in de Hoekstraat worden aangehouden en blies op de alcoholtester een promillage van
1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven. De auto is in de politieopslag geplaatst.

Groningen: man gooit steen door ruit
Een 25-jarige Stadjer gooide vrijdagnacht een steen door de ruit van een woning aan de Steenbokstraat. De bewoonster had gezien het tijdstip; na middernacht, geen behoefte aan visite van de man waarop hij een steen pakte en een ruit inkegelde. Hij verdween in zijn wagen en werd door de politie in de Basaltstraat aangehouden. Op het bureau bleek de Stadjer nog een gevangenisstraf van negen dagen tegoed te hebben. Hij is ingesloten.

Haren: klein brandje in leegstaand pand
De politie en brandweer rukten vrijdagavond uit voor een klein brandje in een leegstaand pand aan de Onnerweg. In het pand bleken brandende kranten naar binnen te zijn gegooid. Zonder moeite kon het beginnende brandje worden geblust.

Groningen: wildplasser verzet zich tegen aanhouding In de Hofstraat waar een 33-jarige man uit Winsum in het openbaar urineerde werd hem vrijdagnacht een bon uitgedeeld. De man gaf een valse naam op en toen hij daarvoor werd aangehouden begon hij zich te verzetten en maakte slaande bewegingen in de richting van de agenten. Een agent spoot met pepperspray waarna de man snel zijn verzet staakte. Hij kreeg bonnen voor het wildplassen en voor het opgeven van en valse naam.

Groningen: man rijdt onder invloed in bosjes
Op het hoekje van de Framaheerd en de Emingaheerd reed een 45-jarige man uit Groningen vrijdagochtend de bosjes in. Een getuige haalde de man uit de auto, parkeerde zijn auto en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en blies een promillage van 2.6. Hij krijgt een dagvaarding en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Groningen: man aangehouden in restauratie
In een restauratie aan de Stationsweg werd vrijdagochtend een 43-jarige man uit Groningen aangehouden die zich dreigend gedroeg tegenover het personeel van de zaak en overlast veroorzaakte. Een politieman sommeerde hem de zaak uit te gaan maar de man begon zich te verzetten. Hij werd met gepast geweld aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Met een ontzegging voor de restauratie en een proces-verbaal werd hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: aanhanger gestolen
vrijdagochtend constateerde een 50-jarige eigenaar van een aanhanger dat deze verdwenen was vanaf de Magnesiumlaan. De aanhangwagen, bordeauxrood met zwarte wielkappen en met een metalen opbouw werd los gemaakt van de ketting waarmee hij vastlag een rioolput. In de aanhanger lagen diverse marktkraamgoederen zoals riemen, gespen en armbanden ter waarde van enkele duizenden guldens. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: dode vrouw (38) in woning aangetroffen Via een 1-1-2 melding van de 33-jarige bewoner vond de politie vrijdagochtend het levenloze lichaam van een 38-jarige vrouw uit Bellingwolde in een woning aan de Abraham Toncstraat in Oude Pekela. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam van de vrouw werd aangetroffen werd de 33-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw. De vrouw verbleef sinds kort in de woning van de man. De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek en zaterdag wordt er sectie op het lichaam van de vrouw verricht.

Overige berichten uit de regio in de loop van de ochtend

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie