Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 16-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten tot en met zaterdagmorgen 16 juni 2001 11:55 zaterdag 16 juni 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Onder invloed tegen lichtmast

NIEUW AMSTERDAM Afgelopen nacht botste een auto in een bocht van de Vaart NZ tegen een lichtmast. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder niet aanwezig. Hij, een 24-jarige man uit Emmen, was weggelopen en werd een eindje verder door de politie opgepikt. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Eenmaal aan het bureau weigerde de man alle medewerking. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de man geen rijbewijs bezat en dat zijn auto niet verzekerd was. Verder bleek dat hij nog 7 dagen gevangenisstraf tegoed had. De man is ingesloten.


* Geen voorrang

COEVORDEN Gistermiddag is een 53-jarige bestuurder uit Steenwijksmoer gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Printer en de Data. De man reed over de Printer en kreeg bij de kruising van de Data geen voorrang van een van links komende bestelbus, bestuurd door een 27-jarige man uit Nieuw Dordrecht. Deze auto kantelde door de aanrijding en kwam op de zij op de weg te liggen. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De 53-jarige bestuurder is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


* Onder invloed

NIEUW AMSTERDAM Bij een controle gisteravond op de Dikkewijk werd een bromfietser gepakt met teveel drank op. Hij blies aan het bureau 290 µg/l (ongeveer 0.7 promille). Deze 24-jarige man uit Veenoord kreeg een mini proces-verbaal.
De boete bedraagt f 410,--.

HAVELTE Op de Van Helomaweg bleek gistermiddag een bestuurster behoorlijk onderinvloed achter het stuur te zitten. Bij controle bleek dat de 52-jarige vrouw uit Wapserveen alcohol gedronken had. Zij moest mee naar het bureau en omdat een blaasproef niet gelukte, werd een bloedproef genomen. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN Vannacht werd een 31-jarige Coevordenaar gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Van Heutszsingel reed. Hij had teveel gedronken en blies 290 µg/l (ongeveer 0.7 promille) Een mini proces-verbaal met een boete van f 410,-- werd aan de man uitgereikt.

WACHTUM Afgelopen nacht werd op de Oosterhesselerweg een 19-jarige bestuurder uit Nieuweroord aangehouden die met teveel drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies hij 790 µg/l (ongeveer 1.8 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en met een dagvaarding kon hij na verhoor het bureau verlaten.


* Inbraak in woning

HOOGEVEEN Gistermiddag is er ingebroken in een woning aan de Buizerdlaan. Nog niet duidelijk is hoe de dader(s) zijn binnengekomen. Vermist wordt een geldkistje met wat sierraden en een trouwboekje. ASSEN Toen gisteravond de bewoonster van een woning aan de Oldengaardestraat even weg was, is er bij haar ingebroken. De deur van de woning was op grove wijze geforceerd. Vermist worden een TV en een Hamster. Om het diertje mee te kunnen nemen, was de kooi vernield. Totale schade is niet bekend.

HOOGHALEN Gisteren werd ontdekt dat er ingebroken was in een vakantiewoning aan het Hof van Halenweg. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam in de voorpui. Vermist worden een aantal flessen wijn en een verrekijker.


* Motorrijder onderuit

VEENINGEN Vanmorgen is een 29-jarige motorrijder uit Zuidwolde gewond geraakt. Hij reed op de Willem Moesweg en ging in een bocht, door onbekende oorzaak, onderuit. Hierbij raakte hij een paar bomen. Hij is met onbekend letsel, verwondingen lijken mee te vallen, overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie