Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 12.00 uur

Datum nieuwsfeit: 16-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 12.00 uur
Frontale botsing met letsel

ELST Bij een frontale botsing op de Veenendaalsestraatweg tussen Elst en Veenendaal zijn op vrijdagmiddag twee bestuurders gewond geraakt. De aanrijding ontstond doordat een 53-jarige bestuurder uit Elst een aantal langzaam rijdende voertuigen inhaalde. Hij zette zijn inhaalmanoevre door ondanks dat hij een bocht naderde en dit weggedeelte een doorgetrokken streep heeft. Uit tegenovergestelde richting kwam een 51-jarige vrouw uit Elst in een personenwagen. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en door de frontale botsing kwam de vrouw beklemd te zitten.

De brandweer heeft het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijd. Een traumahelicopter werd opgeroepen, maar bleek, na landing in een nabijgelegen weiland, geen van de twee slachtoffers te hoeven vervoeren. De vrouw is per ambulance en met diverse botbreuken naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De bestuurder van de auto is met rugklachten overgebracht naar het UMC in Utrecht en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Hij is inmiddels aangehouden en zal nader worden gehoord door de politie.

De politie heeft de Veenendaalsestraatweg gedurende enkele uren afgezet voor al het verkeer. De regionale verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld op de plaats van het ongeval.

Vliegtuig geland in weiland

DOORN Op vrijdagavond is een vliegtuigje geland op een weiland gelegen naast de Langbroekerweg. Toen de surveillerende agenten naar de plek gingen, was het vliegtuig net opgestegen. De politie zal onderzoeken waarom het vliegtuig daar was geland.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Op vrijdagavond is een 30-jarige man uit Renswoude aangehouden op de Buurtlaan-Oost op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man was daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding. Een tegemoetkomende auto kwam met de personenauto in aanraking en de buitenspiegels van beide voertuigen raakten hierdoor beschadigd.

Surveillerende agenten spraken met de betrokken bestuurders en roken bij de 30-jarige man een alcohollucht. Na een ademanalyse bleek de man met 1, 4 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte mishandeling aangehouden

DOORN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 43-jarige man uit Doorn aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling. Op de Amersfoortseweg was tussen een groep jongeren om onbekende reden een vechtpartij ontstaan. Een 18-jarige man uit Doorn maakte hierover een opmerking waarop de 43-jarige plaatsgenoot hem in zijn gelaat zou hebben geslagen.

Het slachtoffer liep hierdoor lichte verwondingen op in zijn gezicht en omstanders ontzetten de man door achter de verdachte aan te gaan, die in een nabijgelegen horecagelegenheid inging. Op aanwijzing van de omstanders kon de man kort daarna worden aangehouden.

Aanhouding openbare dronkenschap
VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 26-jarige Veenendaler aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man had daarvoor mensen lastig gevallen in twee horecagelegenheden bij de Markt en had van beide gelegenheden een ontzegging van 1 jaar gekregen. De man deed echter steeds pogingen om weer naar binnen te willen. Daarop nam de surveillerende politie de man mee.

Bij de politieauto begon hij opeens verzet te plegen. De Veenendaler werd aangehouden en geboeid naar het bureau gebracht waar hij met vereende krachten in een cel werd geplaatst om te ontnuchteren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie