Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud radio uitzending Telescoop

Datum nieuwsfeit: 16-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Inhoud uitzending zaterdag 16 juni 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel)

+ Wanadoo komt met internet-zonder-tikken

Internetprovider Wanadoo introduceert na de zomer flat fee internet. Internettoegang via de gewone telefoonlijn tegen een vast maandbedrag, zonder rekening afhankelijk van de hoeveelheid tijd online. Een vergelijkbaar abonnement van Superweb mislukte vorig jaar omdat klanten veel langer online waren dan verwacht. Wanadoo denkt het wel te zullen redden.

+ Engelse professor wordt eerste cyborg (deel 2)

Tegen het eind van dit jaar ondergaan de Engelse professor Kevin Warwick en zijn vrouw voor wetenschappelijk onderzoek een ingrijpende operatie waarbij een chip wordt geïmplanteerd. Ze lopen daar grote risico's mee. Ze kunnen verlamd raken, gek worden of zelfs dood gaan, want het implantaat krijgt een rechtstreekse verbinding met de hersenen. Directe communicatie tussen mens en computer met bewegingen en gevoel zou daarmee mogelijk zijn, maar ongevaarlijk is het experiment niet.

+ PC-4U

Teleac/NOT zendt deze week het derde deel uit van de nieuwe cursus PC-4U. Deze cursus behandelt op een begrijpelijke manier de meest populaire pc-toepassingen. Presentator Herbert Blankesteijn beantwoordt in TeleScoop veel gestelde vragen. Ook zijn er portretten van hard- en softwaredeskundigen.

Deel 3: tikken, knippen, plakken

Officepakketten hebben steeds meer mogelijkheden. Tekstverwerken en een spreadsheetprogramma zijn al lang niet meer genoeg. Bovendien zijn er pakketten op de markt die voor nog meer functionaliteit zorgen. Spraakherkenning is daar een voorbeeld van. In TeleScoop een gesprek met Hans Appel van Sun over de mogelijkheden van deze technologie.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending een producttest, dit maal over acht merk pc's.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Ingrid Drissen en Pieter Kuipers

Productie: Dirkjan van Ittersum
035-6293250; (dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl)

Eindredactie: Pieter Kuipers
035-6293296; (pieter.kuipers@teleacnot.nl)

----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie