Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roefeldag in Grave ook voor blinde en slechtziende kinderen

Datum nieuwsfeit: 16-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Grave, 15 juni 2001

Roefeldag ook voor blinde en slechtziende kinderen
Onderwijsinstelling Sensis in Grave roefelt mee

De jaarlijkse Roefeldag startte vandaag in Grave met een bezoek van achttien visueel gehandicapte kinderen aan zeven verschillende bedrijven. Het is voor het eerst in negen jaar dat ook kinderen met een handicap kunnen deelnemen aan de Roefeldagen van het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. Deze uitbreiding komt voort uit een nauwe samenwerking tussen NJF Jantje Beton en arbeidsmarktintermediair Start. Het is het begin van een uitbreiding van de Roefeldag naar nieuwe groepen kinderen. Onder het motto "De Roefeldag is er voor iedereen!" krijgen ook kinderen met een handicap, uit achterstandswijken of uit asielzoekerscentra vanaf dit jaar de mogelijkheid om mee te doen.

Voelen wat werken is

Het initiatief om visueel gehandicapten te laten roefelen is ontstaan uit de samenwerking tussen Start Foundation, Start Kans en Sensis, een onderwijsinstelling voor blinde en slechtziende kinderen in Grave. John van Luijn, jobcoach bij Start Kans, is zeer tevreden over het verloop van de dag : "Het plezier waarmee de kinderen vandaag de wereld van volwassenen ontdekten, is precies wat de Roefeldag beoogd. Daarom is het goed dat alle kinderen mee kunnen doen aan deze dag, of ze nu wel of geen handicap hebben". Ook Marcel Janssen, PR-functionaris van Sensis is tevreden. Hij sluit zich dan ook volmondig aan bij de uitspraak van `zijn' kinderen: "Nu kan ik eindelijk eens voelen wat werken is!"

4.000 bedrijven en 30.000 kinderen

Vanaf 16 juni tot en met 30 juni worden door het hele land Roefeldagen gehouden, waarbij ruim 4.000 bedrijven hun poorten openen voor ca. 30.000 kinderen. Ze kunnen zelf hamburgers en broodjes bakken, auto's uitdeuken, helpen in een blindenbibliotheek, bankieren, als intercedent werken, de kassa bedienen bij de supermarkt, treinkaartjes controleren, werken in een tuincentrum en nog veel meer. Speciale Roefelcomités van ouders en andere volwassen vrijwilligers zorgen voor de lokale organisatie.

103 Nederlandse gemeenten

De naam Roefeldag komt van een Belgisch woord dat snuffelen of ontdekken betekent. Dat is ook de kern van het evenement: oriëntatie op een leuke baan in de toekomst en kijken wat je later zou kunnen worden. De Roefeldag is zeer succesvol en wordt hoog gewaardeerd. Dit jaar zal in 103 Nederlandse gemeenten een Roefeldag worden georganiseerd.

NJF Jantje Beton en perspectief voor de jeugd

Acht jaar geleden heeft het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton het initiatief genomen tot de Roefeldag. Inmiddels is de Roefeldag uitgegroeid tot een zeer succesvol project. Het project biedt kinderen de mogelijkheid om zich op een actieve en speelse manier te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden en op een leuke manier betrokken te raken bij de wereld van volwassenen. Hiermee biedt de Roefeldag kinderen perspectief op een volwaardig functioneren in de Nederlandse samenleving. Het NJF Jantje Beton wil alle kinderen van Nederland betrekken bij de Roefeldag en wil daarbij voorkomen dat bepaalde groepen kinderen buiten de maatschappij vallen. Vandaar de uitbreiding en de speciale aandacht voor nieuwe doelgroepen onder het motto voor dit jaar: De Roefeldag is er voor iedereen.

Arbeidsmarktintermediair Start participeert in de Roefeldag

Het NJF Jantje Beton vindt dat ook het bedrijfsleven verantwoordelijk is voor het perspectief van de jeugd en heeft daarom andere samenwerkingspartners gezocht. Dit zijn vooral bedrijven die willen investeren in jeugd en perspectief. Arbeidsmarktintermediair Start is een van deze partners en participeert op verschillende manieren Start Foundation steunt dit project met geld en advies. Start Holding neemt actief deel aan de Roefeldag door vanuit het vestigingennetwerk intensief samen te werken met de Roefelcomités. Dit jaar levert Start Kans een belangrijke bijdrage via het medeorganiseren en ondersteunen van de eerste pilot waardoor visueel gehandicapte en slechtziende kinderen mee kunnen doen aan de Roefeldag.

Deze betrokkenheid garandeert een maximale inzet van materiële en immateriële middelen. De komende twee jaar zal Start, met ondersteuning van haar vestigingennetwerk, op verschillende wijze haar betrokkenheid bij de Roefeldag laten zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie