Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-06-2001
1e persbericht 17 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Vier verdachten vernielingen aangehouden Op het St. Trudoplein zijn zondag om 1.50 uur vier Eindhovenaren van 17 (2x) en 19 (2x) jaar oud aangehouden. Getuigen meldden dat zij op de Doelenstraat en het St. Trudoplein vernielingen pleegden. Zij zouden overal tegenaan schoppen. De politie zag hen op het St. Trudoplein, hurkend achter een aanhangwagen. Zij waren juist bezig een band van de aanhanger leeg te laten lopen. De vier verdachten zijn aangehouden en voor onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Man vernielt rolluik
Op de Dommelstraat is zondag om 4.05 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man had ruzie met de eigenaar van een horecazaak. Hierbij trok de Helmonder aan het rolluik, dat hij uit zijn verband trok. Na verhoor kon de man naar Helmond afreizen.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Hoogstraat is zondag om 2.30 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,5 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.


- Om 4.40 uur werd op de Gestelsestraat proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige bromfietser uit Nuenen. Hij had een promillage van ruim
1, 6.


Helmond: Vijf lichtgewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Weg door de Rijpel zijn zondag om 0.10 uur vijf personen licht gewond geraakt. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. In een flauwe bocht in de Weg door de Rijpel, ter hoogte van de Jan de Withof, botsten twee personenautos frontaal op elkaar. De 20-jarige Helmondse bestuurder van een personenauto reed vermoedelijk onvoldoende rechts waardoor hij tegen de tegemoetkomende personenauto botste. Deze werd bestuurd door een 42-jarige Helmondse vrouw. In deze auto zaten ook haar 41-jarige man, 15-jarige zoon en 11-jarige dochter. De brandweer moest eraan te pas komen om de 42-jarige vrouw uit de auto te bevrijden. Haar auto was total loss.

Son: Brand in twee vrachtautos
Zondagmorgen om 2.45 uur werd brand gemeld in twee vrachtautos die geparkeerd stonden bij een bedrijf aan de weg 8900 op bedrijventerrein Ekkersrijt. De brandweer was de brand snel meester. De twee trekkers zijn uitgebrand, de opleggers zijn aan de voorzijde beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak, maar gaat uit van brandstichting.

Asten: Onder invloed
Op de Rozenstraat is zaterdag om 21.50 uur een 51-jarige man uit Asten bekeurd. De man was met zijn auto op het Koningsplein tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij doorgereden. Een getuige had het kenteken genoteerd en zo kon de politie de man achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben, ruim 1,6 promille was de uitslag van de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Someren: Zonder rijbewijs maar met drank tegen boom Op Loostreeplaan reed zondag om 4.55 uur een 17-jarige jongen uit Someren met een personenauto tegen een boom. Hij raakte niet gewond. De politie merkte dat hij gedronken had, hij blies ruim 1,45 promille. De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Mierlo: Rijden onder invloed
Op de Broekstraat is zondag om 3.30 uur een 55-jarige automobilist uit Mierlo bekeurd omdat hij gedronken had. Zijn promillage was 1.

Hooge Mierde: Man gooit barkruk tegen auto
Een 26-jarige man uit Hooge Mierde is zaterdagavond aangehouden nadat hij op de Kerkstraat een barkruk tegen een geparkeerde auto had gegooid. Hij had daarna ook nog een deuk in de auto geschopt. De eigenaar van de auto, een 28-jarige man uit Hooge Mierde, kwam op de Kerkstraat een café/cafetaria binnen om wat te eten te halen. Hij had zijn auto voor de deur geparkeerd. Binnen hadden de kastelein en een klant, de latere verdachte, woorden met elkaar. De verdachte pakte op een gegeven moment een barkruk en gooide die door de voordeur naar buiten, tegen de auto van de 28-jarige man. De auto raakte beschadigd. De verdachte liep naar buiten en trapte ook nog tegen de auto en liep daarna weg. Het bleek dat de man op een bungalowpark in Hooge Mierde verbleef. Daar is hij aangehouden. Hij is voor onderzoek in de cel gezet.

Bergeijk: Man na vernieling aangehouden
Op het Hof is zondag om 2.55 uur een 22-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij zou met enkele anderen reclameletters van de gevel van een opticien hebben getrokken. Een getuige zag de vernieling en kon de 22-jarige te pakken krijgen. De anderen waren verdwenen. De politie nam de man van de getuige over. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Man na mishandeling aangehouden
Op de Markt is zondag om 1.00 uur een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij in een horecazaak aan de Luikerweg een andere bezoeker in het gezicht heeft geslagen. Deze raakte licht gewond. De mishandeling gebeurde in het toilet. Er zou onenigheid zijn geweest over de kwestie wie is er het eerste aan de beurt om te plassen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Valkenswaard: Snorder bekeurd
Op de Markt is zondag om 2.00 uur een 25-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man stond met zijn auto op een taxistandplaats en vroeg een voorbijganger of die een taxi wilde. De voorbijganger was echter een politieman in burger. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto, een Opel Kadett, is in beslag genomen.

Veldhoven: Twee branden, verdachte aangehouden
Op de Mira is zondag om 4.10 uur een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. Om 3.30 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat er werd ingebroken bij het gebouw van het Rode Kruis aan de Andromeda. Hierbij werd ook een signalement van de inbreker gegeven. De politie begon een zoektocht in de omgeving. Meteen daarna kwam er een melding dat het Rode Kruisgebouw in brand stond. De brandweer ging ter plaatse om de uitslaande brand te blussen. Even later werd in de buurt van de Sterrenlaan de verdachte gezien. Zijn signalement kwam overeen met het signalement van de inbraak. Hij kwam vanuit de richting van de Van Aelstlaan. De man werd aangehouden. Even later bleek dat er brand was gesticht bij een school aan de Van Aelstlaan. Er was een ruit ingeslagen. De brand in de school kon snel geblust worden. Het Rode Kruisgebouw brandde helemaal uit. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Kabouterberg is zaterdag om 21.30 uur een 43-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man had eerder op de avond zijn ex-vrouw in haar woning aan de Patrijs mishandeld. Zij hield daar een dikke lip aan over. Later op de avond trof hij op de Kabouterberg de broer van zijn ex-vrouw. Ook die werd door hem geslagen en er ontstond een vechtpartij waarbij beide mannen over de straat rolden. Daar kon de man aangehouden worden. Een en ander zou het gevolg zijn van een onenigheid over de omgangsregeling van de dochter van de ex-echtgenoten. De verdachte is ingesloten.

Veldhoven: Automobilist onder invloed
Bij een aanrijding op de Heuvelstraat, bij de Heemweg, zondag om 2.55 uur, bleek de 28-jarige automobilist uit Veldhoven gedronken te hebben. Hij reed over de Heuvelstraat en schepte een 17-jarige Veldhovense fietser, die plotseling de weg overstak. De fietser raakte lichtgewond aan zijn been en hoofd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De automobilist moest wel mee naar het bureau om te blazen. Hij blies bijna 1,5 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie