Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-06-2001
1e persbericht 17 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Vier verdachten vernielingen aangehouden Op het St. Trudoplein zijn zondag om 1.50 uur vier Eindhovenaren van 17 (2x) en 19 (2x) jaar oud aangehouden. Getuigen meldden dat zij op de Doelenstraat en het St. Trudoplein vernielingen pleegden. Zij zouden overal tegenaan schoppen. De politie zag hen op het St. Trudoplein, hurkend achter een aanhangwagen. Zij waren juist bezig een band van de aanhanger leeg te laten lopen. De vier verdachten zijn aangehouden en voor onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Man vernielt rolluik
Op de Dommelstraat is zondag om 4.05 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man had ruzie met de eigenaar van een horecazaak. Hierbij trok de Helmonder aan het rolluik, dat hij uit zijn verband trok. Na verhoor kon de man naar Helmond afreizen.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Hoogstraat is zondag om 2.30 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,5 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.


- Om 4.40 uur werd op de Gestelsestraat proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige bromfietser uit Nuenen. Hij had een promillage van ruim
1, 6.


Helmond: Vijf lichtgewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Weg door de Rijpel zijn zondag om 0.10 uur vijf personen licht gewond geraakt. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. In een flauwe bocht in de Weg door de Rijpel, ter hoogte van de Jan de Withof, botsten twee personenautos frontaal op elkaar. De 20-jarige Helmondse bestuurder van een personenauto reed vermoedelijk onvoldoende rechts waardoor hij tegen de tegemoetkomende personenauto botste. Deze werd bestuurd door een 42-jarige Helmondse vrouw. In deze auto zaten ook haar 41-jarige man, 15-jarige zoon en 11-jarige dochter. De brandweer moest eraan te pas komen om de 42-jarige vrouw uit de auto te bevrijden. Haar auto was total loss.

Son: Brand in twee vrachtautos
Zondagmorgen om 2.45 uur werd brand gemeld in twee vrachtautos die geparkeerd stonden bij een bedrijf aan de weg 8900 op bedrijventerrein Ekkersrijt. De brandweer was de brand snel meester. De twee trekkers zijn uitgebrand, de opleggers zijn aan de voorzijde beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak, maar gaat uit van brandstichting.

Asten: Onder invloed
Op de Rozenstraat is zaterdag om 21.50 uur een 51-jarige man uit Asten bekeurd. De man was met zijn auto op het Koningsplein tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij doorgereden. Een getuige had het kenteken genoteerd en zo kon de politie de man achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben, ruim 1,6 promille was de uitslag van de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Someren: Zonder rijbewijs maar met drank tegen boom Op Loostreeplaan reed zondag om 4.55 uur een 17-jarige jongen uit Someren met een personenauto tegen een boom. Hij raakte niet gewond. De politie merkte dat hij gedronken had, hij blies ruim 1,45 promille. De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Mierlo: Rijden onder invloed
Op de Broekstraat is zondag om 3.30 uur een 55-jarige automobilist uit Mierlo bekeurd omdat hij gedronken had. Zijn promillage was 1.

Hooge Mierde: Man gooit barkruk tegen auto
Een 26-jarige man uit Hooge Mierde is zaterdagavond aangehouden nadat hij op de Kerkstraat een barkruk tegen een geparkeerde auto had gegooid. Hij had daarna ook nog een deuk in de auto geschopt. De eigenaar van de auto, een 28-jarige man uit Hooge Mierde, kwam op de Kerkstraat een café/cafetaria binnen om wat te eten te halen. Hij had zijn auto voor de deur geparkeerd. Binnen hadden de kastelein en een klant, de latere verdachte, woorden met elkaar. De verdachte pakte op een gegeven moment een barkruk en gooide die door de voordeur naar buiten, tegen de auto van de 28-jarige man. De auto raakte beschadigd. De verdachte liep naar buiten en trapte ook nog tegen de auto en liep daarna weg. Het bleek dat de man op een bungalowpark in Hooge Mierde verbleef. Daar is hij aangehouden. Hij is voor onderzoek in de cel gezet.

Bergeijk: Man na vernieling aangehouden
Op het Hof is zondag om 2.55 uur een 22-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij zou met enkele anderen reclameletters van de gevel van een opticien hebben getrokken. Een getuige zag de vernieling en kon de 22-jarige te pakken krijgen. De anderen waren verdwenen. De politie nam de man van de getuige over. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Man na mishandeling aangehouden
Op de Markt is zondag om 1.00 uur een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij in een horecazaak aan de Luikerweg een andere bezoeker in het gezicht heeft geslagen. Deze raakte licht gewond. De mishandeling gebeurde in het toilet. Er zou onenigheid zijn geweest over de kwestie wie is er het eerste aan de beurt om te plassen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Valkenswaard: Snorder bekeurd
Op de Markt is zondag om 2.00 uur een 25-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man stond met zijn auto op een taxistandplaats en vroeg een voorbijganger of die een taxi wilde. De voorbijganger was echter een politieman in burger. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto, een Opel Kadett, is in beslag genomen.

Veldhoven: Twee branden, verdachte aangehouden
Op de Mira is zondag om 4.10 uur een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. Om 3.30 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat er werd ingebroken bij het gebouw van het Rode Kruis aan de Andromeda. Hierbij werd ook een signalement van de inbreker gegeven. De politie begon een zoektocht in de omgeving. Meteen daarna kwam er een melding dat het Rode Kruisgebouw in brand stond. De brandweer ging ter plaatse om de uitslaande brand te blussen. Even later werd in de buurt van de Sterrenlaan de verdachte gezien. Zijn signalement kwam overeen met het signalement van de inbraak. Hij kwam vanuit de richting van de Van Aelstlaan. De man werd aangehouden. Even later bleek dat er brand was gesticht bij een school aan de Van Aelstlaan. Er was een ruit ingeslagen. De brand in de school kon snel geblust worden. Het Rode Kruisgebouw brandde helemaal uit. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Kabouterberg is zaterdag om 21.30 uur een 43-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man had eerder op de avond zijn ex-vrouw in haar woning aan de Patrijs mishandeld. Zij hield daar een dikke lip aan over. Later op de avond trof hij op de Kabouterberg de broer van zijn ex-vrouw. Ook die werd door hem geslagen en er ontstond een vechtpartij waarbij beide mannen over de straat rolden. Daar kon de man aangehouden worden. Een en ander zou het gevolg zijn van een onenigheid over de omgangsregeling van de dochter van de ex-echtgenoten. De verdachte is ingesloten.

Veldhoven: Automobilist onder invloed
Bij een aanrijding op de Heuvelstraat, bij de Heemweg, zondag om 2.55 uur, bleek de 28-jarige automobilist uit Veldhoven gedronken te hebben. Hij reed over de Heuvelstraat en schepte een 17-jarige Veldhovense fietser, die plotseling de weg overstak. De fietser raakte lichtgewond aan zijn been en hoofd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De automobilist moest wel mee naar het bureau om te blazen. Hij blies bijna 1,5 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...