Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: aanhouding wegens wapenbezit

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diversen 17-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 17 juni 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: man (51) aangehouden voor wapenbezit Een 51-jarige man uit Winschoten is zaterdagnacht in een café aan het Marktplein in Winschoten aangehouden voor verboden wapenbezit. Na een tip trof de politie de man die onder invloed van alcohol verkeerde met een gasalarmpistool en een groot mes aan in de horecagelegenheid. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Heiligerlee: fietser aangereden door dronken automobilist Op de Provincialeweg in Heiligerlee reed een 22-jarige automobilist uit Winschoten zaterdagavond in een bocht in de weg een 42-jarihge fietsende plaatsgenoot aan. De fietser kwam in aanraking met de wagen, kwam ten val en is met schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie is opgenomen. De automobilist bleek gedronken te hebben (1.0 promille) en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Vermoedelijk heeft hij te hard gereden en verloor de macht over het stuur. De auto kwam terecht in een woning. De Winschoter krijgt een proces-verbaal en een dagvaarding.

Bellingwolde: man (56) op AZC aangehouden
Een 56-jarige man die verblijft op het AZC aan de Hoofdweg in Bellingwolde kreeg zaterdagmiddag ruzie met medebewoners over een fiets. De gewaarschuwde bewaking zag dat de man die onder invloed van alcohol verkeerde op een gegeven moment met een mes ging zwaaien. Het mes werd hem afhandig gemaakt en de gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak kon de man weer terug naar het centrum.

Winschoten: twee aanhoudingen voor drugsdeal
In de Beersterstraat in Winschoten werd zaterdagavond door agenten gezien dat een 32-jarige man uit Winschoten pillen kocht van een 18-jarige plaatsgenoot. Beide mannen werden aangehouden en de 18-jarige man bleek in bezit van nog zeven XTC pillen en vijf bolletjes cocaïne. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: autos botsen op Dennenweg
Op de kruising van de Dennenweg met de Sleedoornweg in Winschoten botste een 46-jarige automobilist uit die plaats tegen de auto van een 25-jarige Winschotenaar. De 46-jarige vrouw verleende geen voorrang en verklaarde afgeleid te zijn door haar kinderen op de achterbank. De man werd voor behandeling van glassplinters die hij tegen zijn arm en hoofd kreeg naar het ziekenhuis gebracht.

Zuidbroek: hommeles na gooien bierfles
Een bierfles die uit een rijdende auto, bestuurt door een 22-jarige man uit Veendam, op de Kerkstraat in Zuidbroek werd gegooid en de auto van een man uit Zuidbroek raakte zorgde zaterdagmiddag voor de nodige consternatie. De bestuurder van de geraakte auto reed de Veendammer verderop ter hoogte van de A7 klem en de 21-jarige bijrijder uit Wildervank stapte uit en kreeg klappen van de 48-jarige man uit Zuidbroek en zijn zoon. De politie wist de partijen te scheiden. De 22-jarige automobilist was doorgereden en werd gecontroleerd door de politie Hij bleek met 1.0 promille alcolholpercentage op de wagen te besturen. Hij kreeg een dagvaarding. Het politieonderzoek is gaande en over en weer wordt aangifte gedaan.

Bedum: graffitispoor door Bedum
Zatredagochtend werd gezien dat er door de Ridderspoorstraat en de Vlijt in Bedum een spoor van graffiti liep. Ondermeer werden ruiten van kantoren, een bestelbus, een auto en garagedeuren besmeurd. Uit onderzoek in de buurt bleek dat men vrijdagnacht rond 4.30 lawaai hoorde op straat. E politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Bedum op 0900- 8844.

Aduard: aanhoudingen voor mishandeling in Loppersum Na aanleiding van een door de politie ingesteld onderzoek naar de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Loppersum vorig weekend bij de grasbaanraces in zijn woonplaats heeft de politie drie mannen en een vrouw aangehouden in Aduard. De aangehouden personen in de leeftijd van 30 tot en met 42 jaar uit de gemeente Roden en Hoogkerk worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van de 15-jarige jongen op 10 juni in Loppersum. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor.

Zevenhuizen: aanhouding voor mishandeling
Een 20-jarige Veendammer werd zaterdagnacht door personeel van een discotheek aan het Hoofddiep in Zevenhuizen overgedragen aan de politie nadat hij een 22-jarige man uit Appelscha een klap gaf. E man uit Appelscha ging gestrekt en kreeg nog een aantal trappen. De man uit Veendam werd aangehouden en bekende de mishandeling. Hij werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

Leek: vogeldiefstal
Een 54-jarige man uit Leek deed vrijdag aangifte van diefstal van 48 vogels uit een van zijn volières achter zijn woning aan de Wolvenschans. De vogels waren de nacht ervoor weggenomen uit de kooi. Acht nachtegalen en veertig kanaries zijn ontvreemd. De waarde van de gestolen vogels bedraagt meer as duizend gulden. De politie stelt een onderzoek in en neemt deze zaak mee in een lopend onderzoek naar andere vogeldiefstallen in onze provincie.

Marum: man aangehouden die sloeg met fles
Op een parkeerterrein buiten een discotheek aan de Kruisweg in Marum heeft de politie zaterdagnacht een 22-jarige man uit Noordwijk aangehouden omdat hij in de zaak een 38-jarige man uit Wolvega mishandelde. Hij sloeg de man met een fles op het hoofd die een bloedende hoofdwond opliep. Daarna raakte hij slaags met de ordedienst en ging naar buiten waar hij werd aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten voor nader onderzoek.

Boerakker: Duits busje in de berm
Een Duitse bestuurster van een busje met vijf gehandicapten en drie begeleiders raakte zaterdagochtend op de Bakkerom in Boerakker de macht over het stuur kwijt. Zij reed in de berm een boom omver en kwam net voor de naastgelegen sloot tot stilstand. Twee inzittenden werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het personenbusje werd afgesleept.

Groningen: drie aanhoudingen na schietincident
De politie kreeg zaterdagavond een melding van een buurtcentrum aan de Jaltadeheerd dat er onenigheid was tussen een groep bezoekers van feest in het centrum. Op weg naar het centrum werd er gebeld dat er buiten het centrum geschoten zou zijn. Ter plaatse kregen de agenten een signalement van de mogelijke schutter en in nabijgelegen bossages werden drie mannen aangetroffen waarvan een 27-jarige man uit Groningen voldeed aan de omschrijving. De twee andere mannen, 31 en 32 jaar uit Groningen, werden ook aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident. Een politiehond vond dicht bij de plaats waar de mannen stonden een vuurwapen. De aangehouden verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding
Bi het oversteken van de Oosterhamrikbaan zag een 33-jarige fietser uit Groningen een uit de richting van Lewenborg komende taxi over het hoofd. De fietser stond op de Oosterhamrikkade naast een andere taxi die wachtte om over te steken. Nadat een taxi uit de richting van het centrum het kruispunt was gepasseerd stak de fietser over en werd aangereden door een 22-jarige taxichauffeur uit Groningen. De fietser belandde via de motorkap op het wegdek. Hij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: vernielingen bij de Hortus
op het terrein van de Hortus aan de Kerklaan in Haren werd zaterdagochtend gezien dat er vernielingen waren aangericht. Aan de Rijkststraatwegkant was een ruit van een toegangsdeur ingegooid en op het terrein waren de ruiten van een broeikastje vernield. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: overlastveroorzaker moet nog zitten
Een 19-jarige man uit Groningen die zaterdagnacht met een groepje mannen die zich baldadig gedroegen in een portiek aan de Grote Markt stond weigerde daar weg te gaan. Na sommatie van agenten om zich te verwijderen voldeed hij niet aan het bevel en werd uiteindelijk aangehouden. Op het bureau bleek de man nog een gevangenisstraf van 42 dagen tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: drie autos opengebroken
In de Neptunusstraat en de Venuslaan bleken zaterdagnacht drie autos te zijn opengebroken. Twee autoruiten werden ingegooid met een baksteen. Een getuige werd wakker toen hij een knal hoorde en een man bij een van de autos zag staan. Onduidelijk is of er uit de autos iets is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietser onder invloed
Agenten zagen zaterdagavond op de Rijksweg in Groningen een 23-jarige man uit t Zandt op zijn brommer rijden zonder een geldig verzekeringsplaatje. Hij werd aan de kant gezet en moest vanwege een alcohollucht blazen op de alcoholtester (1.1 promille).De brommer bleek niet verzekerd en met de nodige processen-verbaal en een dagvaarding kon de man weer gaan.

Groningen: fietsendief gepakt
Op aanwijzen van een klant achtervolgde winkelpersoneel van een supermarkt aan de Oosterhamriklaan zaterdagochtend een 30-jarige man uit Groningen die een fiets voor de zaak wegnam. De man liep met de fiets op zijn rug en gooide op een gegeven moment met zand en stenen naar de achtervolgers. De gewaarschuwde politie kon de man in de Molukkenstraat aanhouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 -8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...