Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: aanhouding wegens wapenbezit

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diversen 17-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 17 juni 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: man (51) aangehouden voor wapenbezit Een 51-jarige man uit Winschoten is zaterdagnacht in een café aan het Marktplein in Winschoten aangehouden voor verboden wapenbezit. Na een tip trof de politie de man die onder invloed van alcohol verkeerde met een gasalarmpistool en een groot mes aan in de horecagelegenheid. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Heiligerlee: fietser aangereden door dronken automobilist Op de Provincialeweg in Heiligerlee reed een 22-jarige automobilist uit Winschoten zaterdagavond in een bocht in de weg een 42-jarihge fietsende plaatsgenoot aan. De fietser kwam in aanraking met de wagen, kwam ten val en is met schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie is opgenomen. De automobilist bleek gedronken te hebben (1.0 promille) en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Vermoedelijk heeft hij te hard gereden en verloor de macht over het stuur. De auto kwam terecht in een woning. De Winschoter krijgt een proces-verbaal en een dagvaarding.

Bellingwolde: man (56) op AZC aangehouden
Een 56-jarige man die verblijft op het AZC aan de Hoofdweg in Bellingwolde kreeg zaterdagmiddag ruzie met medebewoners over een fiets. De gewaarschuwde bewaking zag dat de man die onder invloed van alcohol verkeerde op een gegeven moment met een mes ging zwaaien. Het mes werd hem afhandig gemaakt en de gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak kon de man weer terug naar het centrum.

Winschoten: twee aanhoudingen voor drugsdeal
In de Beersterstraat in Winschoten werd zaterdagavond door agenten gezien dat een 32-jarige man uit Winschoten pillen kocht van een 18-jarige plaatsgenoot. Beide mannen werden aangehouden en de 18-jarige man bleek in bezit van nog zeven XTC pillen en vijf bolletjes cocaïne. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: autos botsen op Dennenweg
Op de kruising van de Dennenweg met de Sleedoornweg in Winschoten botste een 46-jarige automobilist uit die plaats tegen de auto van een 25-jarige Winschotenaar. De 46-jarige vrouw verleende geen voorrang en verklaarde afgeleid te zijn door haar kinderen op de achterbank. De man werd voor behandeling van glassplinters die hij tegen zijn arm en hoofd kreeg naar het ziekenhuis gebracht.

Zuidbroek: hommeles na gooien bierfles
Een bierfles die uit een rijdende auto, bestuurt door een 22-jarige man uit Veendam, op de Kerkstraat in Zuidbroek werd gegooid en de auto van een man uit Zuidbroek raakte zorgde zaterdagmiddag voor de nodige consternatie. De bestuurder van de geraakte auto reed de Veendammer verderop ter hoogte van de A7 klem en de 21-jarige bijrijder uit Wildervank stapte uit en kreeg klappen van de 48-jarige man uit Zuidbroek en zijn zoon. De politie wist de partijen te scheiden. De 22-jarige automobilist was doorgereden en werd gecontroleerd door de politie Hij bleek met 1.0 promille alcolholpercentage op de wagen te besturen. Hij kreeg een dagvaarding. Het politieonderzoek is gaande en over en weer wordt aangifte gedaan.

Bedum: graffitispoor door Bedum
Zatredagochtend werd gezien dat er door de Ridderspoorstraat en de Vlijt in Bedum een spoor van graffiti liep. Ondermeer werden ruiten van kantoren, een bestelbus, een auto en garagedeuren besmeurd. Uit onderzoek in de buurt bleek dat men vrijdagnacht rond 4.30 lawaai hoorde op straat. E politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Bedum op 0900- 8844.

Aduard: aanhoudingen voor mishandeling in Loppersum Na aanleiding van een door de politie ingesteld onderzoek naar de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Loppersum vorig weekend bij de grasbaanraces in zijn woonplaats heeft de politie drie mannen en een vrouw aangehouden in Aduard. De aangehouden personen in de leeftijd van 30 tot en met 42 jaar uit de gemeente Roden en Hoogkerk worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van de 15-jarige jongen op 10 juni in Loppersum. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor.

Zevenhuizen: aanhouding voor mishandeling
Een 20-jarige Veendammer werd zaterdagnacht door personeel van een discotheek aan het Hoofddiep in Zevenhuizen overgedragen aan de politie nadat hij een 22-jarige man uit Appelscha een klap gaf. E man uit Appelscha ging gestrekt en kreeg nog een aantal trappen. De man uit Veendam werd aangehouden en bekende de mishandeling. Hij werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

Leek: vogeldiefstal
Een 54-jarige man uit Leek deed vrijdag aangifte van diefstal van 48 vogels uit een van zijn volières achter zijn woning aan de Wolvenschans. De vogels waren de nacht ervoor weggenomen uit de kooi. Acht nachtegalen en veertig kanaries zijn ontvreemd. De waarde van de gestolen vogels bedraagt meer as duizend gulden. De politie stelt een onderzoek in en neemt deze zaak mee in een lopend onderzoek naar andere vogeldiefstallen in onze provincie.

Marum: man aangehouden die sloeg met fles
Op een parkeerterrein buiten een discotheek aan de Kruisweg in Marum heeft de politie zaterdagnacht een 22-jarige man uit Noordwijk aangehouden omdat hij in de zaak een 38-jarige man uit Wolvega mishandelde. Hij sloeg de man met een fles op het hoofd die een bloedende hoofdwond opliep. Daarna raakte hij slaags met de ordedienst en ging naar buiten waar hij werd aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten voor nader onderzoek.

Boerakker: Duits busje in de berm
Een Duitse bestuurster van een busje met vijf gehandicapten en drie begeleiders raakte zaterdagochtend op de Bakkerom in Boerakker de macht over het stuur kwijt. Zij reed in de berm een boom omver en kwam net voor de naastgelegen sloot tot stilstand. Twee inzittenden werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het personenbusje werd afgesleept.

Groningen: drie aanhoudingen na schietincident
De politie kreeg zaterdagavond een melding van een buurtcentrum aan de Jaltadeheerd dat er onenigheid was tussen een groep bezoekers van feest in het centrum. Op weg naar het centrum werd er gebeld dat er buiten het centrum geschoten zou zijn. Ter plaatse kregen de agenten een signalement van de mogelijke schutter en in nabijgelegen bossages werden drie mannen aangetroffen waarvan een 27-jarige man uit Groningen voldeed aan de omschrijving. De twee andere mannen, 31 en 32 jaar uit Groningen, werden ook aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident. Een politiehond vond dicht bij de plaats waar de mannen stonden een vuurwapen. De aangehouden verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding
Bi het oversteken van de Oosterhamrikbaan zag een 33-jarige fietser uit Groningen een uit de richting van Lewenborg komende taxi over het hoofd. De fietser stond op de Oosterhamrikkade naast een andere taxi die wachtte om over te steken. Nadat een taxi uit de richting van het centrum het kruispunt was gepasseerd stak de fietser over en werd aangereden door een 22-jarige taxichauffeur uit Groningen. De fietser belandde via de motorkap op het wegdek. Hij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: vernielingen bij de Hortus
op het terrein van de Hortus aan de Kerklaan in Haren werd zaterdagochtend gezien dat er vernielingen waren aangericht. Aan de Rijkststraatwegkant was een ruit van een toegangsdeur ingegooid en op het terrein waren de ruiten van een broeikastje vernield. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: overlastveroorzaker moet nog zitten
Een 19-jarige man uit Groningen die zaterdagnacht met een groepje mannen die zich baldadig gedroegen in een portiek aan de Grote Markt stond weigerde daar weg te gaan. Na sommatie van agenten om zich te verwijderen voldeed hij niet aan het bevel en werd uiteindelijk aangehouden. Op het bureau bleek de man nog een gevangenisstraf van 42 dagen tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: drie autos opengebroken
In de Neptunusstraat en de Venuslaan bleken zaterdagnacht drie autos te zijn opengebroken. Twee autoruiten werden ingegooid met een baksteen. Een getuige werd wakker toen hij een knal hoorde en een man bij een van de autos zag staan. Onduidelijk is of er uit de autos iets is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietser onder invloed
Agenten zagen zaterdagavond op de Rijksweg in Groningen een 23-jarige man uit t Zandt op zijn brommer rijden zonder een geldig verzekeringsplaatje. Hij werd aan de kant gezet en moest vanwege een alcohollucht blazen op de alcoholtester (1.1 promille).De brommer bleek niet verzekerd en met de nodige processen-verbaal en een dagvaarding kon de man weer gaan.

Groningen: fietsendief gepakt
Op aanwijzen van een klant achtervolgde winkelpersoneel van een supermarkt aan de Oosterhamriklaan zaterdagochtend een 30-jarige man uit Groningen die een fiets voor de zaak wegnam. De man liep met de fiets op zijn rug en gooide op een gegeven moment met zand en stenen naar de achtervolgers. De gewaarschuwde politie kon de man in de Molukkenstraat aanhouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 -8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie