Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten tot en met zondagmorgen 17 juni 2001
12:02 zondag 17 juni 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Onder invloed

EMMEN Op de Rondweg werd afgelopen nacht een 28-jarige bestuurder uit Har-denberg gecontroleerd. Daar hij teveel gedronken had werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 580 µg/l (ongeveer 1.35 promille) Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en na verhoor kreeg hij een dagvaarding uit-gereikt.

KLAZIENAVEEN Op het Van Echtenskanaal reed afgelopen nacht een 27-jarige man uit Emmen met teveel drank op achter het stuur. Hij is aangehouden en aan het bureau blies hij 535 µg/l (ongeveer 1.2 promille). Met een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding mocht hij later het bureau verlaten.


* Diefstallen uit autos

MEPPEL Bij een bedrijf aan het Blankenstein werden in de nacht van vrijdag op zaterdag van 3 autos ruiten ingeslagen. Uit de autos verdween de geluidsappara-tuur en gereedschap.
Ook aan het Blankenstein werd bij een ander bedrijf een ruit van een auto ingeslagen en werd de radio/cd-speler gestolen. Aan de van der Duyn van Maasdamstraat werd van een auto ook een ruit ingeslagen en werd de radardetector gestolen.

Verder werd er afgelopen weekeinde in Assen aan de Dennenweg van een auto een ruitje ingeslagen en werd de radio/cd-speler, een 3-tal cds, een zonnebril en een radardetector gestolen.
Eveneens in Assen werd aan de Zuidersingel ingebroken in een auto. Ook hier werd een ruit ingegooid en een mapje met rijbewijs en kentekenbewijs werd gestolen.
In Ruinen aan de Torenakker werd van een auto het slot van de achterklep gefor-ceerd. Uit de auto verdween de radio/cassetterecorder.


* Inbraak in buurthuis

NIEUW DORDRECHT Zaterdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in het buurthuis aan de Oosterwijk WZ. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. Gestolen werd een 9-tal pakken koffie en een potje met ruim een tien-tje aan kleingeld.


* Inbraak in een bedrijf

HOOGEVEEN Een eigenaar van een bedrijf aan de Fokkerstraat ontdekte gister-morgen dat er bij hem was ingebroken. Om op het terrein te komen was het hekwerk aan de achterzijde geforceerd. Om in het bedrijf te komen was een deur opengebro-ken. Gestolen werden diverse gereedschappen, waaronder een slijptol, een dop-sleutelset, een momentsleutel etc. Totale schade is niet bekend.


* Ruiten stukgegooid

SPIER Gisteravond gooide een 29-jarige man uit Zwolle een aantal ruiten stuk.
De ruiten stonden voor een hotel aan de Oude Postweg en waren bedoeld voor de verbouwing. De man die er langs fietste, stopte, pakte enkele ruiten van de stellage en gooide deze vervolgens stuk. De man is aangehouden en ingesloten. Totale schade is niet bekend.


* Lekkende tankauto

COEVORDEN Gistermiddag net even na half twee werd ontdekt dat een gepar-keerde tankauto aan de Monierstraat, vloeistof lekte. Bij onderzoek bleek dat het ging om Demithylbenzenus, een soort oplosmiddel, dat schadelijk en irriterend is voor ogen en slijmvliezen. Uit voorzorg zijn de wegen rondom afgezet. In overleg met de transport ondernemer en de chauffeur, die later ter plaatse kwam, is een hoeveelheid vloeistof overgeheveld in een andere tank. Hiermee was het euvel verholpen. Oor-zaak is vermoedelijk een te volle tank en de vloeistof die door de zon is gaan uitzet-ten. Om kwart voor vijf was alles weer normaal en konden afzettingen opgeheven worden. Er is geen gevaar geweest voor omwonende of passanten.


* Boot uitgebrand

NIEUWEDIEP Aan het Bareveld is afgelopen nacht een boot uitgebrand. De boot lag achter een woning. De brandweer kon niet voorkomen dat de boot geheel uit-brandde. Oorzaak van de brand kon niet direct worden gevonden. De technische re-cherche zal vandaag een onderzoek instellen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie